Photo Gallery, Τοπικά

Ομιλία Φ. Κουβέλη στο Βόλο

Στο Βόλο σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης καθώς θα πραγματοποιήσει στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, στο Δημαρχείο του Βόλου στις 8 μ.μ.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν τις περιοδείες σε όλο το Νομό.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι βουλευτές Π. Μουτσινάς, Ελένη Τζαλαβρέτα, Εύη Δεληπέτρου, Σ. Λάζος και ο Θ. Ακρίβος περιόδευσαν στη λαϊκή Αγορά της Ν. Αγχιάλου και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα οι υποψήφιοι και τα κομματικά στελέχη επισκέφθηκαν τα χωριά Ξουρίχτι, Μούρεσι, Κισσό, Τσαγκαράδα, αλλά και συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος όπως Οινόπνευμα και Χιλιαδού.

Στις περιοδείες τους και τις συζητήσεις με τους πολίτες της Μαγνησίας, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν τις επτά προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Σήμερα, Τετάρτη, το πρωί οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα περιοδεύσουν στην αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Αντιμετώπιση των ζημιών από το χαλάζι

Με τη σφοδρή χαλαζόπτωση που συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη 30 και 31 Μαΐου στην περιοχή Δράκεια- Αγ. Λαυρέντιου και περιοχή Ζαγοράς, χάθηκαν οι κόποι μιας χρονιάς για δεκάδες παραγωγούς κερασιών, αχλαδιών, μήλων και λοιπών οπωροφόρων, ιδιαίτερα της περιοχής της Δράκειας.

Πλέον τούτου οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να δαπανήσουν χρήματα για εφόδια προκειμένου να προστατέψουν τα δέντρα από προκαλούμενες ασθένειες. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι η φετινή σοδειά ήταν ποιοτικά και ποσοτικά καλύτερη, η ζημιά φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη.

Το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενο από τους Πάρι Μουτσινά, Στέφανο Λάζο και Παντελή Μαστρογιάννη, συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ν. Κάπελα και ζημιωθέντες παραγωγούς της Δράκειας και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη χαλαζόπτωση. Πράγματι, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται συντονισμένη παρέμβαση για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους παραγωγούς και την επιβίωση της υπαίθρου.

Η πρώτιστη ευθύνη τελικά ανήκει στην πολιτεία και τα όργανά της. Η Περιφέρεια πρέπει να συγκροτήσει τα συνεργεία των γεωπόνων εκτιμητών, οι οποίοι θα πρέπει να εκτιμήσουν άμεσα τις ζημιές στα κεράσια, κατόπιν στα αχλάδια, τα μήλα και τα λοιπά οπωροφόρα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του σε συνδυασμό με την Περιφέρεια και κυρίως να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την άμεση αποζημίωση των ζημιωθέντων παραγωγών με βάση το Ν. 3877/2010 του ΕΛΓΑ, ο οποίος παρά το κοινωνικό του έλλειμμα στην αγροτική ασφάλιση, πρέπει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και έγκαιρα ώστε οι ζημιωθέντες να έχουν ελπίδα επιβίωσης. Η Δημοκρατική Αριστερά θα παρακολουθεί στενά όλη τη διαδικασία και σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών την Περιφέρεια και το Δήμο Βόλου, ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην έγκαιρη διεκπεραίωση της υπόθεσης προς όφελος των αγροτών και της τοπικής οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το