Αθλητικό Παρασκήνιο

Ομάδα με …μέταλλο

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ πρόκριση και μάλιστα χωρίς ήττα (επτά νίκες-τρεις ισοπαλίες), έχοντας δεχτεί μόλις πέντε γκολ σε 10 αγώνες (τρίτη καλύτερη άμυνα από τις 51 ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά) πέτυχε η Εθνική μας ομάδα. Έτσι, του χρόνου η Ελλάδα θα δώσει και πάλι το «παρών» στην τελική φάση του Euro 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, δηλώνοντας έτσι παρουσία στις τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της τελευταίας 8ετίας (εξαίρεση αποτέλεσε το Μουντιάλ του 2006).

Σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, η χώρα μας παραμένει στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης, αποδεικνύοντας πως η επιτυχία του 2004 δεν ήταν ένα απλό …πυροτέχνημα.

Ο Σάντος, διατηρώντας την Εθνική για 16 συνεχόμενους αγώνες αήττητη, κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις μα και την εμπιστοσύνη των διεθνών. Σε όλη την πορεία, έδωσε ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα (Νίνη, Σηφάκη, Λαγό, Μήτρογλου, Μανιάτη, Φωτάκη, Ζαραδούκα, Κωνσταντόπουλο, Κοτσόλη, Κυρ. Παπαδόπουλο, Μαρίνο, Γεωργιάδη, Πέτσο, Αθανασιάδη, Φετφατζίδη), ενώ διατήρησε και πολλούς «παλιούς» στην ομάδα.

Γενικά, η Εθνική απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πως διαθέτει «μέταλλο». Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα «αστέρια», ούτε να γίνει ποτέ υπερομάδα. Όμως, έχει «χημεία», παίκτες με «ψυχή» και γνωρίζει να παίρνει αποτελέσματα. Η επιτυχία της πρόκρισής της στα τελικά του Euro 2012, ήταν η μοναδική ευχάριστη είδηση το τελευταίο διάστημα της απόλυτης «καταχνιάς» που έχει σκεπάσει τη χώρα μας. Ας είναι καλά ο Σάντος και οι παίκτες του.

Απόλυτη κυριαρχία

Η Ισπανία και η Γερμανία προκρίθηκαν σημειώνοντας μόνο νίκες στα τελικά του Euro 2012. Από κοντά τους φυσικά και η Ελλάδα που πέρασε αήττητη στην τελική φάση.

Οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς πέτυχαν οι Ίβηρες που επίσης συμπλήρωσαν 14 συνεχόμενες επιτυχίες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχαν πετύχει στο παρελθόν Γαλλία και Βραζιλία.

Επίσης, οι Γερμανοί έκαναν 10 στα 10, αποδεικνύοντας την καθολική τους κυριαρχία στον πρώτο όμιλο.

Αντίθετα, αυτοκτόνησαν οι Σέρβοι, που έχασαν από την αδιάφορη Σλοβενία στον τρίτο όμιλο, δωρίζοντας ουσιαστικά την είσοδο στα μπαράζ στην Εσθονία.

Πραγματικό «χαρακίρι».

 

Οι τρεις «σωματοφύλακες»

έδωσαν την πρόκριση

ΤΡΕΙΣ είναι οι παίκτες που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται στην Εθνική από τη «χρυσή» ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004. Οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Χαριστέας, έκαναν και προχθές το θαύμα τους, αφού μετά από συνδυασμό των τριών προήλθε το νικητήριο γκολ της Εθνικής στη Γεωργία. Μπορεί να θεωρούνται «σιτεμένοι» και ν’ ακούγονται πολλά για την εμμονή του Σάντος στη χρησιμοποίησή τους, όμως η αποτελεσματικότητά τους βοήθησε ουσιαστικά την Ελλάδα να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

 

Δεν έβγαλε χολή

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε στην «El Correo» και υποστήριξε ότι: «Τώρα νιώθω λίγο περισσότερο ώριμος, διότι στην Ελλάδα έμαθα πολλά. Η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ δεν ήταν η καλύτερη και το συμβόλαιο μου ήταν μεγάλο, γι’ αυτό όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο είπαμε πως το καλύτερο ήταν να μην συνεχίσουμε μαζί, ήταν ένα βάρος για την ομάδα και έτσι διευκολύναμε ο ένας τον άλλο».

Ο Χιμένεθ αποχώρησε χωρίς να προκαλέσει, ούτε να εκθέσει την ΑΕΚ και την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι απόρροια των οικονομικών εκκρεμοτήτων που έχει ακόμη με την Ένωση. Γεγονός πάντως είναι πως στο χρόνο που παρέμεινε στη χώρα μας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και συγκρατημένος.

Εγκληματικές οργανώσεις

χωρίς μέλη;

ΣΤΗ φυλακή βρίσκονται ήδη ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ συνεχίζει να καταζητείται ο Μάκης Ψωμιάδης (αλήθεια ακόμη να τον ανακαλύψουν τον «Big Mac»;). Και οι τρεις θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» της σύστασης εγκληματικών οργανώσεων.

Περιμένουμε εδώ και καιρό να μάθουμε με περιέργεια ποιοι άλλοι μετείχαν στις εγκληματικές οργανώσεις. Γιατί μέχρι στιγμής, σχεδόν όλοι δικαιώνονται. Αυτές οι οργανώσεις τελικά δεν είχαν μέλη;

 

«Ερυθρόλευκες παροικίες»

σε Άρη και Αστέρα

ΜΕΤΑ την «ερυθρόλευκη» αποικία του Άρη (Καπετάνος, Σανκαρέ, Ουμπίντες, Ακόστα και Γιακούποβιτς), άλλη μια δημιουργήθηκε στην Τρίπολη, όπου βρήκαν «καταφύγιο» οι Μπρέσκα, Σολάκης, Άλβαρεζ. Οι τρεις πρώην παίκτες του Βόλου, συνάντησαν στον Αστέρα άλλον έναν παλιό τους γνώριμο, τον Μάρτιν Ροτζέριο.

Βέβαια, η πεντάδα των άλλοτε «Βολιωτών» συμπληρώνεται με τον Θανάση Κωστούλα που υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αρκάδες.

 

Όνειρο ήταν και πάει

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις της με την εταιρία Petit Chateau διεκόπησαν οριστικά μετά την αδυναμία της εν λόγω εταιρίας να ανταποκριθεί στους όρους φερεγγυότητας και αξιοπιστίας που της τέθηκαν» ανέφερε μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η τελευταία ελπίδα να πιαστεί από κάπου η ΑΕΚ και ν’ αποφύγει την οικονομική καταστροφή, εξανεμίστηκε.

Η Ένωση συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αυτό την ωθεί να …συνομιλεί με κάθε εταιρία (γνωστή ή άγνωστη) που της τάζει «λαγούς με πετραχήλια», χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα. Τώρα απομένει να δούμε το πώς θα καταφέρει να βγάλει τη χρονιά…

 

Να δοθεί η ανάλογη

συνέχεια

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για το μέλλον της Νίκης είναι η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας. Χθες ο κ. Στράτος Γιδόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Blue Star» εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Το θέμα πάντως είναι πως οι μέτοχοι τη Δευτέρα θα πρέπει να πάρουν θέση και να εκλέξουν νέο Δ.Σ., καθώς εκπνέει η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου. Όλα δείχνουν να έχουν μπει σε μια σειρά φέτος στη Νίκη. Θα πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε η ανάλογη συνέχεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το