Αθλητισμός

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Ρήγας

ΡΗΓΑΣ

Στο Βελεστίνο δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την φετινή επιτυχία της ομάδας του Ρήγα Φεραίου που ανήλθε στη Γ’ Εθνική. Αυτό είναι φυσιολογικό μια και πρόκειται για την δεύτερη πιο σημαντική διάκριση στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου μετά την άνοδο στη Β’ Εθνική το 1975. Με την πορεία τους οι «κυανόλευκοι» απέδειξαν ότι οι ομάδες «χτίζονται» με επιμονή και σκληρή δουλειά και δικαίωσαν εκείνους που τους πίστεψαν. Αναμφίβολα έκαναν υπερήφανους όλους τους Βελεστινιώτες και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μετά από διάλειμμα ενός έτους ο Ρήγας Φεραίος έλαβε μέρος στη Δ’ Εθνική, έχοντας τη φιλοδοξία να διαγράψει μία αξιόλογη πορεία, αντάξια της ιστορίας του. Οι Βελεστινιώτες τα κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού στο τέλος πανηγύρισαν την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική.

Η ομάδα διατήρησε τη …συνταγή της προηγούμενης περιόδου όπου παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό νεανικό σύνολο κατέκτησε δίκαια το νταμπλ στην ΕΠΣΘ, ενώ πήρε και την 1η θέση στα μπαράζ ανόδου. Στηριζόμενη και πάλι σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και με «όπλο» τον ενθουσιασμό ρίχθηκε στη φετινή μάχη της Δ’ Εθνικής με στόχο αρχικά την παραμονή και έπειτα την άνοδο, όταν η ΕΠΟ αποφάσισε να καταργήσει την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, από τις 11 ομάδες του 4ου ομίλου, οι επτά πρώτες θα ανέβαιναν στη Γ’ Εθνική και οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβάζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα ήταν μικρό σε διάρκεια, αλλά αρκετά δύσκολο διότι και το παραμικρό λάθος μπορούσε να κοστίσει ακριβά. Πράγματι, οι διαφορές ήταν ελάχιστες και τα περισσότερα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Σε γενικές γραμμές ο Ρήγας προσέφερε όμορφο θέαμα. Οι ποδοσφαιριστές του είχαν άριστη φυσική κατάσταση, ενώ η φιλοσοφία τους ήταν επιθετική. Πάντως, αυτό δεν μεταφράστηκε σε πολλά γκολ, κυρίως λόγω της απειρίας των περισσοτέρων παικτών.

Αντίθετα, η αμυντική λειτουργία ήταν πιο αποτελεσματική και χάρη σε αυτή ο Ρήγας έμεινε για έξι αγωνιστικές αήττητος (από την 11η ως την 16η). Στο διάστημα αυτό η εστία του έμεινε απαραβίαστη, ενώ ήλθαν και τα δύο σερί «διπλά» σε Λεοντάρι και Γραβιά, αλλά και η νίκη επί του Πυργετού  που έφεραν την ομάδα κοντά στην άνοδο. Ακολούθησαν οι ήττες σε Δομοκό και Ελασσόνα, καθώς και ορισμένα «περίεργα» αποτελέσματα άλλων ομάδων που περιέπλεξαν την κατάσταση, αλλά οι «κυανόλευκοι» έμειναν ψύχραιμοι. Έτσι, κερδίζοντας στα δύο τελευταία ματς έδρας τους Αίολο και Δωτιέα τερμάτισαν στην 6η προνομιούχο θέση και πανηγύρισαν την ιστορική άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική.

Λ. Μπακάλης: Αυτή η ομάδα έχει μέλλον

 

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας δεν είναι άλλος από τον προπονητή Λάκη Μπακάλη που μιλώντας στη «Θ» απένειμε τα εύσημα σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Ρήγας έχει μέλλον ως ομάδα: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια και έτσι ανεβήκαμε ισάριθμες κατηγορίες, κάτι που δεν γίνεται εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα χαρακτήριζα σταθερή τη φετινή μας πορεία. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε ρυθμό και καλή αγωνιστική παρουσία. Σε ορισμένα δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, ενώ και από απειρία χάσαμε κάποιους βαθμούς. Όμως θεωρώ σημαντικό το ότι δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Όχι μόνο από την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά από πέρυσι που τα περισσότερα παιδιά εντάχθηκαν στην ομάδα. Πρόκειται για δουλειά δύο χρόνων η οποία έχει συνέχεια. Η ομάδα αποτελείται από ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια και έχει μέλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση τον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου. Επίσης τη διοίκηση του συλλόγου, τον επίτιμο πρόεδρο και χορηγό μας τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο και τη Δήμαρχο κ. Λαΐτσου που και αυτή ήταν κοντά στην ομάδα μας».

Χ. Σπαθής: Παίζουμε για τη φανέλα

 

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ζητήσαμε την άποψη του αρχηγού Χρήστου Σπαθή για τη φετινή πορεία της ομάδας. Ο 25χρονος αμυντικός δήλωσε: «Η επιτυχία μας δεν είναι τυχαία. Η ομάδα «χτίστηκε» από την αρχή πριν δύο χρόνια με σκληρή δουλειά από όλους τους ποδοσφαιριστές και έναν αξιόλογο προπονητή, όπως ο κ. Μπακάλης, που κατά τη γνώμη μου είναι ο κορυφαίος στη Μαγνησία. Επίσης η διοίκηση ήταν πολύ κοντά μας και συνετέλεσε στο να υπάρχει άριστο κλίμα στα αποδυτήρια.

Γενικότερα στον Ρήγα λειτουργούμε σαν μία μεγάλη οικογένεια. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είμαστε ντόπιοι και έτσι παίζουμε πάνω από όλα για τη φανέλα του συλλόγου μας και τον τόπο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την άνοδο διότι με τη συμμετοχή μας στη Γ’ Εθνική το Βελεστίνο θα προβληθεί και θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα. Επίσης θα δοθεί οι ευκαιρία στους πιο νεαρούς παίκτες, που έχουν πλούσιο ταλέντο, να δείξουν την αξία τους και έτσι να μπορέσουν να παίξουν σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο». 

Η πορεία προς την άνοδο

Ο απολογισμός του Ρήγα ήταν οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες με τέρματα 17-13. Μέσα στο Βελεστίνο οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα με 11 γκολ υπέρ και 3 κατά, ενώ εκτός έδρας είχαν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες με 6 γκολ υπέρ και 10 κατά.

Α’ ΓΥΡΟΣ

1η αγων. Α.Ο. Καρδίτσας-Ρήγας 2-1 (Μιχολίτσης)

2η αγων. Αμπελωνιακός-Ρήγας 0-0

3η  αγων. Ρήγας-Α.Ε. Λεονταρίου 2-0 (Μιχολίτσης, Ρηγίνος)
4η αγων.
Ρεπό

5η αγων. Ρήγας-Ανδρούτσος Γρ. 1-0 (Μιχολίτσης)

6η αγων. Πυργετός-Ρήγας 2-0
7η αγων.
Ρήγας-Αχιλλέας Δομ. 0-0
8η αγων.
Ρήγας-Ελασσόνα 1-0 (Μιχολίτσης)
9η αγων.
Αίολος-Ρήγας 1-1 (Μπίκας)

10η αγων. Ρήγας-Λαμία 0-2

11η αγων. Δωτιέας Αγιάς-Ρήγας 0-0

Β’ ΓΥΡΟΣ

12η αγων. Ρήγας-Α.Ο. Καρδίτσας 0-0

13η αγων. Ρήγας-Αμπελωνιακός 0-0

14η αγων. Α.Ε. Λεονταρίου-Ρήγας 0-1 (Σπαθής)
15η αγων.
Ρεπό

16η αγων. Ανδρούτσος Γρ.-Ρήγας 0-2 (Ρηγίνος, Τσουκάλης)

17η αγων. Ρήγας-Πυργετός 1-0 (Σπαθής)

18η αγων. Αχιλλέας Δομ.-Ρήγας 1-0

19η αγων. Ελασσόνα-Ρήγας 1-0

20η αγων. Ρήγας-Αίολος 3-0 (Πάσχος 2, Σ. Μπακάλης)

21η αγων. Λαμία-Ρήγας 3-1 (Γάρος)

22η αγων. Ρήγας-Δωτιέας Αγιάς 3-1 (Μιχολίτσης 2, Τσουκάλης) 

 

Η προσφορά των παικτών

Στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Κώστας Γουτούλης που έδωσε το «παρών» και στα 20 παιχνίδια, ενώ πρώτος σκόρερ με έξι τέρματα ήταν ο Γιώργος Μιχολίτσης. Αναλυτικά, οι συμμετοχές και τα γκολ των «κυανολεύκων».

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ              ΣΥΜ.      ΓΚΟΛ

Κώστας Γουτούλης                   20          –

Χάρης Μπίκας                          19         1

Μιχάλης Τσουκάλης                 19          2

Χρήστος Σπαθής                      18          2

Στέργιος Μπακάλης                 18          1

Βασίλης Τσουμπέκος               18           –

Παναγιώτης Γούτσος                 18          –

Νίκος Βουραζέρης                    17          –

Γιώργος Μιχολίτσης                  16          6

Δημήτρης Ρηγίνος                     15          2

Δημήτρης Γάρος                       15          1

Γιώργος Χατζής                        15          –

Βαλάντης Κόκκας                     15          –

Μάνος Πάσχος                         13          2

Θανάσης Μπλέτσας                  12          –

Δημήτρης Βογιατζής                   7           –

Δημήτρης Χατζηαθανασίου          7           –

Μάριος Γκοντόλος                      6           –

Αποστόλης Κεφαλάς                  2           –

Παναγιώτης Κουντούρης              2           –

Φίλιππος Ρουκάς                       2           –

Αιμίλιος Ρέβης                           1           –

Μανώλης Κλώθος                      1            –

* Σε αποστολή της ομάδας χωρίς να αγωνιστούν μετείχαν και οι: Δημήτρης Μπουρίτας, Παναγιώτης Γκουγιάνος και Βαλάντης Ντόντος. 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το