Αθλητισμός

Ξέσπασε ο Πύρασος

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Πύρασος συνέτριψε με 4-0 τα Καμένα Βούρλα σε παιχνίδι που διεξήχθη στη Νέα Αγχίαλο στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Δύο γκολ πέτυχε ο Πετρίδης (43’, 77’) και από ένα οι Κίτσος (67’) και Ασλάνογλου (75’).

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες όλα πήγαιναν στραβά για τον Πύρασο. Μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού του στο τοπικό πρωτάθλημα, τον μηδενισμό και την τιμωρία του από την ΕΠΟ για το παιχνίδι με την Αναγέννηση, αλλά και την κλήση του σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, που θεώρησε αυστηρή την ανακοίνωση του συλλόγου κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι Αγχιαλίτες κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν. Και το έκαναν απέναντι στα Καμένα Βούρλα, με το τελικό 4-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Ο Πύρασος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Από το πρώτο λεπτό τους «σφυροκόπησε» και έφτασε δίκαια στην επιτυχία, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των Αγχιαλιτών Νίκος Χατζηκυριακίδης παρέταξε τον Γκιούρκη κάτω από τα δοκάρια, τους Σπύρου δεξιά και Ι. Κοντοβά αριστερά στην άμυνα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Λ. Γκάγκας και Μπασδάνης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Χάνος, ενώ οι Αρσένος και Ράπτης έπαιζαν μπροστά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Κίτσος έπαιζε από τα δεξιά στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης, ενώ τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά είχε ο Τσάγγαρης. Τέλος, ο Πετρίδης αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, αλλά ο Γκιούρκης μπλόκαρε το σουτ του Τσίντζα στο 2’. Από κει και πέρα μόνο μία ομάδα ήταν στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Πύρασος. Στο 6’ το σουτ του Χάνου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 14’ ο Κίτσος τροφοδότησε τον Πετρίδη και αυτός έβγαλε τη σέντρα για τον Αρσένο, που έξυπνα άφησε τη μπάλα για τον Τσάγγαρη, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Πετρίδης έκανε το διαγώνιο σουτ αναγκάζοντας τον Λιόλιο σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 18’ ο έμπειρος σέντερ φορ εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 37’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πετρίδης πλάσαρε τον Λιόλιο και ενώ η μπάλα κυλούσε προς τα δίχτυα, πρόλαβε ο Χουλιάρας και την έδιωξε σε κόρνερ. Η ατυχία συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό όταν η μπάλα σε κεφαλιά του Αρσένου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 43’ μετά από σέντρα του Κίτσου και ωραία κεφαλιά του Πετρίδη, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σκηνικό έμεινε το ίδιο. Στο 55’ σουτ του Κίτσου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 57’ αμυνόμενος έδιωξε πάνω στη γραμμή τη σέντρα-σουτ του Ασλάνογλου. Στο 67’ ο Ράπτης σέντραρε, ο Αρσένος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κίτσος με νέα κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 72’ ο Γκιούρκης εξουδετέρωσε το απ’ ευθείας φάουλ του Θεοδοσόπουλου, επεμβαίνοντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δύο κίτρινες του Τάσιου. Στο 75’ σημειώθηκε το ωραιότερο τέρμα της συνάντησης με τον Ασλάνογλου να χρίζεται σκόρερ με το «μυτάκι», ανεβάζοντας τον δείκτη στο 3-0, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το τελικό 4-0 που διαμόρφωσε ο Πετρίδης στο 77’.

Ο Πύρασος ολοκλήρωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές. Πρώτα στο 83’ αποβλήθηκε ο Πετρίδης με δεύτερη κίτρινη (την επεδίωξε διότι η πρώτη ήταν η έβδομη στο πρωτάθλημα και θα έπρεπε να λείψει για δύο παιχνίδια, ενώ τώρα η τιμωρία του θα είναι για έναν αγώνα), ενώ στο 88’ δεύτερη κίτρινη αντίκρυσε και ο Τσάγγαρης για διαμαρτυρία

ΠΥΡΑΣΟΣ: Γκιούρκης, Ράπτης (75′ Μπούτλας), Σπύρου (56′ Ασλάνογλου), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Χάνος, Μπασδάνης, Αρσένος, Κίτσος (72′ Σπ. Γκάγκας), Πετρίδης, Τσάγγαρης.
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ: Λιόλιος, Τάσιος, Γαρουφάλης (46′ Μπατσογιάννης), Χουλιάρας, Κυρίλης, Μαρασόπουλος (76′ Καραγεώργος), Θεοδοσόπουλος, Παπαευθυμίου, Ασπιώτης, Ν. Τσάρας, Τσίντζας (72′ Δ. Τσάρας).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το