Photo Gallery, Πολιτική

Ν.Δ. εναντίον κυβέρνησης

 

Με αφορμή την οικονομική κρίση και την χρήση του όρου επιλεκτική χρεοκοπία


Απάντηση Βενιζέλου – Επικρίσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης


 

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το θέμα του χρέους επέκρινε τόσο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο ότι δεν διαπραγματεύτηκαν όσο έπρεπε και πως εκείνοι δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα με τις δηλώσεις τους και τώρα εγκαλούν την αντιπολίτευση, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: “Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που καθημερινά με πράξεις και δηλώσεις το δημιουργούν”.

Τα “βέλη” του κατά της αντιπολίτευσης έστρεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είπε από το βήμα της Βουλής: “Σας καλώ από την Δευτέρα που γύρισα από το Eurogroup και το Ecofin να μη γίνεται δημαγωγική χρήση και προκλητική χρήση ενός συγκεκριμένου όρου (επιλεκτική χρεοκοπία) κι ενώ είπα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τον αγγλικό όρο διότι δεν υπάρχει ακριβής ελληνική μετάφραση και δημιουργείται μια παραπλανητική εικόνα, έρχονται αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, δεν αναφέρομαι στους εκπροσώπους του Τύπου και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που δημιουργούν αυτή την ψευδή εντύπωση νομίζοντας ότι κάνουν τι; νομίζοντας ότι στρέφονται κατά ποιου; Κατά της κυβέρνησης, κατά του πρωθυπουργού , κατά του υπουργού Οικονομικών; Είναι τόσο μικρά και τετριμμένα τα προβλήματα του τόπου αυτού; Εκεί βρισκόμαστε, στον κομματικό ανταγωνισμό και στην επίθεση κατά κομμάτων ή προσώπων;”.

 

Η Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και τόνισε: “Εμείς λέμε πάμε για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα την πούνε πιστωτικό γεγονός ή μη πιστωτικό γεγονός ή βιωσιμότητα του χρέους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δίνει μεγάλη σημασία στη λεκτική απεικόνιση των εξελίξεων”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για λύση που είναι προϊόν συμβιβασμού για να πάρουν τα λεφτά τους οι οίκοι αξιολόγησης και πρόσθεσε: “Είμαστε θύματα αυτού του συμβιβασμού μεταξύ Ευρώπης και οίκων αξιολόγησης, μεταξύ πολιτικών και των γιάπηδων. Δεν έπρεπε να ‘τσιμπήσει’ ο Βενιζέλος, δεν έπρεπε να ‘τσιμπήσει’ ο Παπανδρέου, να τους πουν κόψτε το λαιμό σας εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε: “Το αστείο είναι ότι μόνο μια εβδομάδα μετά την ψηφοφορία του δεύτερου προγράμματος της κυβέρνησης οι ίδιοι άρχισαν να μιλούν για την πιθανότητα χρεοκοπίας. Ίσως ο κ. Σόιμπλε χρειάζεται έναν ναρκαλιευτή και η ελληνική κυβέρνηση παίζει με χαρά αυτό το ρόλο για ακόμη μια φορά”.

Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε: “Τί διαπραγματεύεται τελικά η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΕ για την κρίση χρέους παραμένει μείζον ερώτημα στο οποίο οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το