Αθλητισμός

Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός «μονομαχεί» με την ΑΕΚ για την 27η ημέρα της Σούπερ Λιγκ


Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ δεσπόζει από το πρόγραμμα της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκ με όλους τους αγώνες να γίνονται Κυριακή με ώρα έναρξης τις 19.00. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να πανηγυρίσουν, και τυπικά, την κατάκτηση του φετινού τίτλου και να κάνουν τη σχετική φιέστα με τους φιλάθλους τους. Βέβαια η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ΑΕΚ, που προέρχεται από τη νίκη στην Τούμπα και την πρόκριση της στον τελικό του κυπέλλου, έχει τις δυνατότητες να χαλάσει το «ερυθρόλευκο» πάρτι.
Οι θετικές προβλέψεις και οι εκτιμήσεις των γιατρών επιβεβαιώθηκαν και ο Ραούλ Μπράβο είναι κανονικά στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη δύσκολη αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Το όνομα του Ισπανού αμυντικού, ήταν το μοναδικό που βρισκόταν στην λίστα με τους τραυματίες της ομάδας του Πειραιά, όμως πλέον η σχετική λίστα μένει κενή. Κι αυτό γιατί ο αριστεροπόδαρος μπακ, προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή με την υπόλοιπη ομάδα.

Έτσι λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του πρώην άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανόν να προτιμήσει τον Χοσέ Χολέμπας για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, ο Γερμανός μπακ τα πήγε μια χαρά όποτε χρειάστηκε, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ραούλ Μπράβο, δεν θα είναι έτοιμος 100% μετά από περίπου 20 ημέρες απουσίας.

Επίσης, ο Ισπανός αμυντικός λίγο πριν τον τραυματισμό του στη Νέα Σμύρνη, δεν τα είχε πάει καθόλου καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Όλα αυτά βέβαια είναι ορισμένα γεγονότα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα τ’ ακολουθήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού οι σκέψεις του μπορεί να είναι διαφορετικές και γενικότερα επιφυλάσσει εκπλήξεις αρκετές φορές σε όσους κάνουν προβλέψεις. Το σημαντικό πάντως είναι πως ο μόνος που θα απουσιάζει θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, λόγω τιμωρίας. Η πιθανή ενδεκάδα: Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Χιμένεθ είναι ανήσυχος, αφού μετά τον Γρηγόρη Μάκο που υπέστη θλάση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έμεινε νοκ αουτ για το ματς με τον Ολυμπιακό, προστέθηκαν ακόμα τρία βασικά ονόματα. Ο Τραϊανός Δέλλας, ο Ίσμαελ Μπλάνκο και ο Νίκος Καράμπελας έχουν ενοχλήσεις και πρόσθεσαν πονοκέφαλο στον προπονητή του δικεφάλου. Συγκεκριμένα ο «κολοσσός» μαζί με τον Καράμπελα έχουν υποστεί κάκωση στην ποδοκνημική ο πρώτος και κάκωση στον αστράγαλο ο δεύτερος, ενώ ο Μπλάνκο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό άκρο πόδα.

Πάντως ο Ισπανός τεχνικός ελπίζει να έχει και τους τρεις στη διάθεσή του για το σημερινό ντέρμπι. Έτσι αναμένεται να παρατάξει την εξής σύνθεση: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας, Ντιόπ, Καφές, Μίτσελ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου κόντρα στην Κέρκυρα. Τα χέρια του Ζεσουάλδο Φερέιρα «έλυσε» τελικά ο Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά χθες και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής, όπου αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Ευχάριστα ήταν τα νέα και από τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος επίσης προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.
Ο τεχνικός των «πρασίνων» θα διατηρήσει το 4-4-2 που χρησιμοποίησε κόντρα στον Ηρακλή, με Πετρόπουλο και Σισέ στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, στα χαφ θα αγωνιστούν οι Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης, με τον Χριστοδουλόπουλο (ή τον Λέτο) να κινείται στα αριστερά. Την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Ιωαννίδης, με τον Τζόρβα να κάθεται κάτω από τα δοκάρια.

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στην αποστολή του ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ατρόμητο. Ο Μάκης Χάβος απέκλεισε μόνο τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος δεν έχει συνέλθει πλήρως από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, ενώ θέλει να του δώσει και «ανάσες».

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 27ης ημέρας στη Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής (με ώρα έναρξης τις 19.00):
Ξάνθη-Αστέρας Τρ.

Άρης-Πανσερραϊκός

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Ηρακλής-Πανιώνιος

Καβάλα-Ολυμπιακός Β.

Λάρισα-Εργοτέλης

Ολυμπιακός Π.-AEK

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα

Η βαθμολογία

(Σε 26 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Π.       49-14   64
2. Παναθηναϊκός         42-21   54
3. ΑΕΚ            42-29   43
4. ΠΑΟΚ        27-27   40
5. Ολυμπιακός Β.        32-24   38
6. Καβάλα       27-22   38
7. Άρης            19-26   33
8. Ηρακλής      21-26   32
9. Skoda Ξάνθη           26-29   32
10. Εργοτέλης 24-34   32
11. Κέρκυρα   27-34   30
12. Πανιώνιος 21-30   30

13. Ατρόμητος            25-30   29
14. Αστέρας Τρ.          17-24   28
15. Λάρισα      24-34   24
16. Πανσερραϊκός       20-41   20

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το