Photo Gallery, Πολιτισμός

Νεανικές δημιουργίες από το Δημοτικό ΙΕΚ

Εγκαίνια χθες της έκθεσης με έργα όλων των ειδικοτήτων

 

Το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου εγκαινίασε χθες την ετήσια έκθεση σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων στο κτίριο του Δημοτικού ΙΕΚ, Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος.

 

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

Πρόκειται για την 15η έκθεση που διοργανώνει το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου από τότε που μετακόμισε στο νέο κτίριο το 1996. Στη συγκεκριμένη έκθεση είχαν όλη τη χαρά να θαυμάσουν «τη δουλειά όλων των σπουδαστών ανά εργαστήριο και να διακρίνουν την ποιότητα, την ποικιλία, τη φαντασία, αλλά και τη δημιουργία που διακρίνει τους νέους, σπουδαστές του ΔΙΕΚ» τόνισε η εκπρόσωπός του κ. Χρύσα Δραντάκη.

Στην έκθεση ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει τις δουλειές όλων των ειδικοτήτων. Κεραμική και κόσμημα, που είναι τα πιο παλιά και παραδοσιακά εργαστήρια του ΙΕΚ, αλλά και γραφικές τέχνες, διακόσμηση, ενδυματολογία, συντήρηση έργων τέχνης, φωτογραφία, μαγειρική και υποδοχή-φιλοξενία.

Ξεχωρίζουν κάποια ταλέντα; «Ταλέντα υπάρχουν σε όλα τα τμήματα. Βέβαια, πολλές φορές αυτό εξαρτάται και από τη «φουρνιά» των νέων της κάθε χρονιάς. Να τονίσουμε πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα που εμπνέει τους σπουδαστές, το πρόγραμμα των σπουδών, αλλά και η εξαιρετική δουλειά όλων των καθηγητών» επεσήμανε η κ. Δραντάκη.

Φέτος ήταν μια πολύ αποδοτική χρονιά για το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, αφού ειδικά τα εργαστήρια του κοσμήματος και της μαγειρικής σάρωσαν τα βραβεία σε πανελλαδικές, αλλά και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Η έκθεση θα βοηθήσει πολύ τους υποψήφιους σπουδαστές, αλλά και τους γονείς τους να δουν από κοντά τη δουλειά που γίνεται μέσα στο ΔΙΕΚ, διότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Η αντιμετώπιση των σπουδαστών από τους καθηγητές είναι πολύ προσωπική και αναπτύσσεται μια οικογενειακή κατάσταση μεταξύ τους. Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό να έχεις προσωπική σχέση με τα παιδιά» επεσήμανε η Διευθύντρια του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το ΔΙΕΚ Βόλου είναι το μοναδικό που διαθέτει τόσες καλλιτεχνικές ειδικότητες.

Γι’ αυτό το λόγο, το έτος 2010- 2011 το ΔΙΕΚ είχε 180 σπουδαστές.

Πόσοι νέοι αναμένονται στο ΔΙΕΚ το επόμενο έτος; «Οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ για το σπουδαστικό έτος 2011- 2012 έχουν ξεκινήσει με αρκετούς μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας να έχουν κάνει ήδη την εγγραφή τους. Έχουμε μαθητές από τη Μακεδονία, τη Θράκη, ακόμη και τους Λειψούς! Η αλήθεια είναι πως αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Άλλωστε η επαγγελματική αποκατάσταση όσων τελειώνουν το ΙΕΚ είναι σχεδόν δεδομένη. Πολλοί απόφοιτοι έχουν ανοίξει τα δικά τους εργαστήρια στην πόλη του Βόλου, ενώ οι απόφοιτοι των τουριστικών εργαστηρίων βρίσκουν δουλειά στα πιο μεγάλα νησιά, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης» καταλήγει η κ. Δραντάκη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο κτίριο του ΔΙΕΚ (Ρήγα Φεραίου 1 & Χείρωνος) και μπορείτε να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τις πρωινές ώρες. Τηλ. 24210 – 56446, 56389.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το