Αθλητισμός

Νίκη …χρυσάφι για Ολυμπιακό

Λεζάντα: Η φάση της διακοπής στο επεισόδιο με τον Ιμπαγάσα

Στο «AEL FC Arena» κέρδισε 1-0 τους «βυσσινί» που διαμαρτύρονται για τη

διαιτησία


Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο ήταν αρκετό. Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και

από το «AEL FC Arena», επικράτησε 1-0 της Λάρισας και πλέον, στην αυλαία του πρώτου γύρου, εδραιώθηκε στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, «έπεσαν» στο δεύτερο όπου η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μετίν από τον Ουρτάδο στο 54’.

Ο κ. Σπάθας συγκέντρωσε χθες τα «πυρά» της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» διαμαρτύρονται έντονα για το μαρκάρισμα του Ουρτάδο στον Μετίν και τον μη καταλογισμό του πέναλτι παρά το ότι ο Πειραιώτης ρέφερι ήταν κοντά στη φάση. Επίσης υποστηρίζουν ότι στη φάση του γκολ ο Μέλμπεργκ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Ιμπαγάσα στο διαπληκτισμό του με σεκιούριτι του γηπέδου. Βέβαια, στο 81’ η Λάρισα… γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη του Ιγκλέσιας, αφού στο αντιαθλητικό μαρκάρισμα του στον Φουστέρ ο Σπάθας δεν έδειξε κάρτα. Το… κερασάκι σε μια κακή διαιτησία ήταν το γεγονός ότι ο Πειραιώτης ρέφερι κράτησε στο φινάλε μόνο 5΄καθυστερήσεις ενώ τόσο ήταν μόνο η διακοπή.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή μπάλας, απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν επιθετική διάθεση αλλά όχι ουσία. Βέβαια, ούτε οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν, με εξαίρεση το σουτ του Ζαϊρί στο 13’. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 30’. Από εκεί άρχισε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο του Ολυμπιακού, με μεγάλη πίεση, που έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες των Μέλμπεργκ (30’) και Ρ. Μπράβο (31’) και το 0-1, με το αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35’ μετά από σουτ του Μέλμπεργκ.

Η ψυχολογία ήταν υπέρ του, το 2ο γκολ δεν ήρθε με τον Μιραλάς στο 39’ και η ΑΕΛ, που ουδέποτε κλείστηκε, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το τετ-α-τετ του Κουζέν, ο οποίος νικήθηκε από τον Πάρντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά, ισορρόπησε αμέσως και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή μπάλας και την επιθετικότητα. Ζήτησε σωστά πέναλτι στο 54’ σε ανατροπή του Μετίν από τον Ουρτάδο και απείλησε στο 58’ με τον Μπλάζεκ.

Ο Ολυμπιακός αμύνονταν, ο Βαλβέρδε ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία στο 61’ με τον Χολέμπας αντί του Ριέρα, αλλά η καλύτερη «λύση» ήταν τελικά η 5λεπτη διακοπή στο 68’: Ο Τοροσίδης δέχθηκε (για 2η φορά σε μισό λεπτό) αντικείμενα στην πλάγια γραμμή, μια χιονόμπαλα βρήκε την μπάλα που κρατούσε, έπεσε στο έδαφος και η ένταση ήρθε. Ένας υπάλληλος ασφαλείας χτύπησε τον Ιμπαγάσα στο πρόσωπο και η σύρραξη ήταν γεγονός.

Μετά τη διακοπή η ΑΕΛ έχασε ρυθμό, άργησε να βγει και πάλι μπροστά, γλίτωσε το 0-2 από τον Φουστέρ στο 80’, «άγγιξε» το 1-1 με τον Κουζέν στο 82’, γλίτωσε το αριθμητικό μειονέκτημα στο 81’ (ο Σπάθας «χαρίστηκε» στον Ιγκλέσιας) αλλά παρά την είσοδο δεύτερου καθαρόαιμου επιθετικού, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 90’ με τον Χολέμπας, που σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Σίμιτς, – Μιραλάς

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βελάσκο (90′ Αμπουχατζίρα), Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μετίν, Σίμιτς (83′ Γκέρεμι), Μπλάζεκ (73′ Φαλάγγας), Κουζέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (84′ Μοδέστο), Ζαϊρί, Ριέρα (61′ Χολέμπας), Φουστέρ (89′ Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

εναντίον Σπάθα

Καυστική ανακοίνωση, η οποία καταφέρεται εναντίον του Ηλία Σπάθα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει εξέδωσε η διοίκηση της Λάρισας, λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Στην ανακοίνωση, οι «βυσσινί» ξεκαθαρίζουν ότι θα δουλέψουν σκληρά για να κερδίζουν, ακόμη κι όταν οι αντίπαλοι αγωνίζονται με περισσότερους από δέκα παίκτες και επισημαίνει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του ανθρώπου που χτύπησε τον Ιμπαγάσα.

«Δέκα στα δεκαπέντε λοιπόν! Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας είναι ότι θα δουλέψουμε τόσο σκληρά, ώστε στον δεύτερο γύρο να μπορούμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους με το… σπαθί μας, ακόμη κι όταν αυτοί αγωνίζονται με περισσότερους από έντεκα παίκτες.

* Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας μας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και στήριξή τους. Μοναδική παραφωνία ο «ανεγκέφαλος», εναντίον του οποίου η ΠΑΕ έχει ήδη κινηθεί νομικά».

Επίθεση στον Ολυμπιακό

Επίθεση από μικρή μερίδα οπαδών της Λάρισας δέχθηκε η αποστολή του Ολυμπιακού, πριν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο με προορισμό το «AEL FC Arena». Ενώ όλοι οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» είχαν επιβιβαστεί στο πούλμαν, ορισμένοι ανεγκέφαλοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο, με έναν από αυτούς να γρονθοκοπεί τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γιάννη Τσιρώνη. Ωστόσο, πολύ γρήγορα και με την παρέμβαση των σεκιούριτι, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το