Κόσμος

Νέος σεισμός με επίκεντρο την Τοσκάνη φοβίζει τους Ιταλούς

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 17.01 ώρα Ιταλίας (18.01 ώρα Ελλάδος) την Κυριακή με επίκεντρο την Τοσκάνη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός -εξαιτίας και του μικρού εστιακού βάθους (περίπου 9,5 χλμ)- στην κεντρική και βόρεια Ιταλία, προκαλώντας φόβο στους κατοίκους.

«Ταρακουνήθηκαν» και οι παραλίες στην Βερζίλια, όπου οι λουόμενοι έφυγαν σε κατάσταση πανικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενστικτωδώς άρπαξαν ό,τι μπορούσαν να κρατήσουν στα χέρια τους και έτρεξαν προς τα αυτοκίνητά τους για να επιστρέψουν στο σπίτι.

Δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η νέα σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο με το χτύπημα του Εγκέλαδου την Παρασκευή, ανάμεσα στις επαρχίες Λούκα και Μάσα στην Τοσκάνη.

Το Σάββατο είχαν γίνει αισθητές στην Τοσκάνη μικρότερης έντασης μετασεισμικές δονήσεις αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να κοιμηθούν στην ύπαιθρο.

Η δόνηση της Παρασκευής ήταν εντάσεως 5,2 βαθμών, έγινε αισθητή σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένης της πολύπαθης περιφέρειας της Εμίλια-Ρομάνια.

Στις 20 Μαΐου του 2012 είχε σημειωθεί στην Εμίλια δόνηση 5,9 βαθμών, στέλνοντας κύματα πανικού από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία. Ακολούθησε δεύτερος ισχυρός σεισμός στις 29 Μαΐου.

Είκοσι τέσσερις νεκροί ήταν ο δραματικός απολογισμός των δονήσεων, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το