Photo Gallery, Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση

Ο ηγετικός πυρήνας έχει αποφασίσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Ακόμη, υποστηρίζεται και αν αυτό σημάνει πρόωρες εκλογές

 

 

Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στον ηγετικό πυρήνα της Ν.Δ. έχουν αποφασίσει, ότι δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, ακόμα και αν αυτό σημάνει πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει σε συνομιλητές του, ότι αν η κυβέρνηση ζητήσει να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων, από τη Βουλή, η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό.

Ο ίδιος εμφανίζεται έτοιμος ακόμα και για το ενδεχόμενο των εκλογών και εκτιμά πως το κόμμα του θα καταφέρει να έχει μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του, το οποίο θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη (μεθαύριο) στο επονομαζόμενο και Ζάππειο ΙΙ.

Η άρνηση του κ. Σαμαρά αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω των πληροφοριών, ότι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ασκηθούν πιέσεις προς τη Ν.Δ. να συναινέσει, παρά το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ένα πολύ σοβαρό τεστ για την άσκηση της συνοχής της «γαλάζιας» Κ.Ο.

Παράλληλα, ηγετικά στελέχη, αναφέρουν, ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί το κόμμα σε ένα πρόγραμμα που διαφωνεί και το οποίο σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τη λαϊκή εντολή και τη θητεία της παρούσης Βουλής, στοιχείο που από μόνο του είναι αντιδημοκρατικό.

«Δεν κατανοούμε γιατί θα πρέπει εμείς να υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν είναι δικό μας, διαφωνούμε και η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση ουσιαστικής συζήτησης και αποδοχής των προτάσεών μας» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ.

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν στη Ν.Δ. ώστε να συναινέσει, ρωτήθηκε, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., που ιδιαίτερα επιθετικός, απάντησε: «Γνωστά, φθαρμένα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης που θέλει ν’ αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το Ζάππειο ΙΙ».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να ψηφιστεί με 180 βουλευτές το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Μιχελάκης, είπε, ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και σημείωσε ότι με 180 ψήφους δεν ψηφίστηκε το μνημόνιο.

«Είναι αστείο να το συζητάμε. Όταν το μείζον, δηλαδή η ψήφιση του Μνημονίου, πέρασε με 150, πως στο έλασσον θα πρέπει να ψηφίσουμε με 180;» είναι η γραμμή της Ν.Δ. και ηγετικά στελέχη της σπεύδουν να τονίσουν ότι «το κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συναινέσει με μια αδιέξοδη πολιτική, που υπαγορεύεται από το μνημόνιο».

Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Μιχελάκης θύμισε την εξής πρόσφατη φράση του κ. Σαμαρά που διατυπώθηκε σε συνέντευξή του: ««Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ύφεση… Και εμείς αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Αν θέλει να δοκιμάσει η κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι δεν μπλοφάρουμε».

 

«Η χώρα χρειάζεται

εμπνευσμένους ηγέτες»

σχολιάστε και εσείς

“Ηγέτες εμπνευσμένους που να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, να μάχονται για αυτό και να παίρνουν αποφάσεις με πίστη στο κοινό μέλλον”, χρειάζεται η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης.

Στο ίδιο μήνυμα κάνει λόγο για “κρίσιμες αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, οι οποίες, όπως σημειώνει, “αναδεικνύονται από την σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και τις αναταράξεις στις χώρες του ευρύτερου γεωγραφικού περιβάλλοντός μας”, ενώ αναφέρεται ιδιαιτέρως στον τομέα της Οικονομίας, αλλά και σε αυτόν της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο κ. Σαμαράς, μνημονεύοντας τον ευρωπαίο οραματιστή Ρομπέρ Σουμάν και την άποψή του, ότι “η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μονομιάς, αλλά μέσα από από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν εκ των πραγμάτων αλληλεγγύη”, εκτιμά ότι “αυτή ακριβώς η αλληλεγγύη αποτέλεσε την ενοποιητική δύναμη της Ευρώπης και αυτή θα κρίνει το μέλλον της”.

Και συνεχίζει: Η ΝΔ, η παράταξη που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους, υπογραμμίζει την πίστη της στις αρχές της ευρωπαϊκής ενοποίησης: της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινής ευημερίας. Παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει για να μετουσιώνονται οι κοινές αρχές σε κοινές πολιτικές. Αυτή είναι η παρακαταθήκη των μεγάλων ευρωπαίων οραματιστών. Και την παρακαταθήκη αυτή, στις δύσκολες αυτές ώρες, ας μην την αγνοήσει κανείς”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το