Αθλητισμός

Μουντιάλ 2014: Με Μήτρογλου η Ελλάδα 1-0 το Λιχτενστάιν

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το δώρο της Σλοβακίας (νίκησε μέσα στη Βοσνία) εκμεταλλεύτηκε η εθνική Ελλάδας, που νίκησε 1-0 το Λιχτενστάιν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 και πέρασε στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Με το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 72΄ η «γαλανόλευκη» πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κι έπιασε στην πρώτη θέση του ομίλου τους Βόσνιους, οπότε όλα, πλέον είναι ανοικτά για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Μετά από ένα τραγικό πρώτο μέρος, η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος κι εκτός από το γκολ έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της, ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Τραγική στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η ελληνική ομάδα. Εκτός του ότι δε δημιούργησε… ίχνος ευκαιρίας, οι διεθνείς δεν είχαν καθαρό μυαλό, δε μπορούσαν να αλλάξουν τη μπάλα και να μπουν στην περιοχή και σε γενικές γραμμές δε…βγήκαν καθόλου στο γήπεδο. Η εικόνα που παρουσίασε η «γαλανόλευκη» ήταν άκρως απογοητευτική, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους, που ήταν να μη δεχτούν γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο ματς και συγκεκριμένα στο 18΄ με το Ντέιβιντ Χάσλερ να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. «Απάντησε» στο 25΄ η Ελλάδα με τον Ταχτσίδη το αριστερό βολέ του οποίου έφυγε λίγο άουτ.

Αλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν. Ο Μήτρογλου έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά την Ελλάδα στα πρώτα λεπτά,  ενώ στο 54΄ ο φορ του Ολυμπιακού απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος. Σε χρονικό σημείο που η Ελλάδα πίεζε για να σκοράρει ο Χολέμπας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, επειδή αντέδρασε στο φάουλ που ο ίδιος κέρδισε από το Μ.Κρίστεν.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 66΄, καθώς ο Ντέιβιντ Χάσλερ είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Νέα τεράστια ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» στο 67΄ με την κεφαλιά του Κατσουράνη, που απέκρουσε ο Γέλε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Η ανωτερότητα της Ελλάδας επιβραβεύτηκε στο 72΄ με τον-παρά λίγο-μοιραίο παίκτη της ομάδας, Κώστα Μήτρογλου, που από κοντά εκμεταλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη.

Νέο δοκάρι για την Ελλάδα με το Νίνη στο 74΄, ενώ αμέσως μετά ο Γέλε απεσόβησε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το