Πολιτική

Με νομοθετική πράξη οι λίστες διαθεσιμότητας

Παρακάμπτονται δήμοι και υπηρεσίες που δεν έχουν στείλει στοιχεία υπαλλήλων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υπέγραψε χθες την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτει τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν στείλει τα στοιχεία των υπαλλήλων, δίνοντας στον…εαυτό του το δικαίωμα να στέλνει τις σχετικές λίστες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Παρακάμπτει έτσι ο υπουργός τις αντιδράσεις των φορέων για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Αφορά, σημειώνεται, σε όλους τους φορείς που αρνούνται να δώσουν καταλόγους.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε  ο κ. Μανιτάκης προβλέπει ότι  για όσους φορείς και υπηρεσίες δεν στέλνουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων τους, οι λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τη βάση δεδομένων της απογραφής του 2012.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο 3, πρέπει να τίθενται σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι κάθε τρίμηνο του 2013 ή 95 την ημέρα, ώστε να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 αποχωρήσεις το 2013.

Ήδη από το Νοέμβριο έχει τεθεί σε ισχύ η διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων σε δήμους, πανεπιστήμια και υπουργεία. Στο μέτρο υπάγονται υπάλληλοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων και υπάλληλοι με πρόσληψη χωρίς διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το