Photo Gallery, Τοπικά

Με καλό καιρό τα Κούλουμα στη Μαγνησία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου το τριήμερο της Αποκριάς

Με καλό καιρό θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα, την Καθαρή Δευτέρα, στη Μαγνησία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου. Ο καλός καιρός θα είναι σύμμαχος των καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους Δήμους, ενώ και το ελαφρύ βοριαδάκι της Κ. Δευτέρας θα είναι σύμμαχος όσων θα επιχειρήσουν να πετάξουν το χαρταετό.

Την πρόβλεψη αυτή κάνει ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης επισημαίνοντας ότι πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση, στα νότια του Νομού Μαγνησίας. Μικρότερη είναι η πιθανότητα βροχόπτωσης στο Βόλο.

Όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν με πλοίο, στα πελάγη -ειδικά στο Αιγαίο- θα πνέουν άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ, προκαλώντας ελαφρύ κυματισμό στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, αναλυτικότερα ο καιρός από αύριο Παρασκευή έως και την Κ. Δευτέρα θα είναι καλός.

Αύριο Παρασκευή, τις απογευματινές ώρες, ενδεχομένως να σημειωθούν βροχές. Το Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 βαθμούς έως και τους 15. Για την Κυριακή της Αποκριάς προβλέπεται περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, που στο Βόλο θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενδέχεται όμως να σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση γύρω στις 4 ή 5 το απόγευμα. Ο κ. Τακούδης προβλέπει ότι η βροχόπτωση αναμένεται στα νότια του Νομού και όχι στο Βόλο όπου αναμένεται η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων με την παρέλαση των καρναβαλιστών.

Την Κ. Δευτέρα θα επικρατήσει, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου. Όπως τονίζει ο κ. Τακούδης, το βοριαδάκι θα βοηθήσει στο πέταγμα του χαρταετού.

Καλός όμως προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέρες θα «μυρίσουν» άνοιξη.

Ο καιρός μπορεί να είναι «σύμμαχος» του ευχάριστου και εορταστικού τριημέρου, όμως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι ελάχιστες και οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι απογοητευμένοι. Περιμένουν και ελπίζουν έστω και την τελευταία στιγμή αφίξεις. Με «σύμμαχο» και τον καλό καιρό ίσως κάποιοι θελήσουν να περάσουν ένα ξεκούραστο τριήμερο στην περιοχή, δίνοντας μια –έστω και μικρή- ανάσα σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Από την Τροχαία Βόλου προγραμματίζονται μέτρα διευκόλυνσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Σε περίπτωση που υπάρχει αυξημένη κίνηση και στους δρόμους τα μέτρα θα διαφοροποιηθούν.

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το