Αθλητισμός

Μεγάλη πρόκριση για τη Νίκη στο κύπελλο

00NIKH KYPELO

Πανηγυρικά πέρασε στη φάση των «16» του Κυπέλλου η Νίκη Βόλου, καθώς αν και βρέθηκε να χάνει από τον Πανθρακικό, οδήγησε το ματς στην παράταση και τα πέναλτι, όπου πήρε την πρόκριση με σκορ 4-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς 2-0, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά το παιχνίδι δεν τέλειωσε εκεί. Η Νίκη σκόραρε στο δεύτερο μέρος και έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, όπου αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη και πιο εύστοχη και πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια του Κυπέλλου μέσα στην Κομοτηνή.

Με διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και την ήττα με 2-1 από το πρώτο ματς στον Βόλο μπήκε στο παιχνίδι ο Πανθρακικός. Και στο 16’ ο Παπαγεωργίου έκανε τη σέντρα και ο Τζάνης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, που συνέχισαν να πιέζουν και στο 31’ ο Τζάνης έκανε το σουτ, ο Αποστολίδης απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Ιγκόρ με νέο σουτ έγραψε το 2-0.

Η Νίκη Βόλου ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ ο Γέσιτς έπιασε την κεφαλιά με τον Κουτσόπουλο να αποκρούει και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να βγαίνει κόρνερ. Η απόδοση του Πανθρακικού έπεσε, αν και είχε κάποιες καλές στιγμές, ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για το γκολ. Και αυτό ήρθε στο 79’, όταν ο Ανιέτε εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Κουτσόπουλου. Η Νίκη στα τελευταία λεπτά είχε καλές στιγμές για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης, δεν χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, με το παιχνίδι να παίζεται στον χώρο το κέντρου κυρίως. Ετσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Νικαιώτες αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι και πέρασαν με 4-1, καθώς ο Πόποβιτς του Πανθρακικού σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Ιγκόρ έστειλε την μπάλα άουτ.

Η σειρά των πέναλτι:

Ανιέτε 0-1
Πόποβιτς δοκάρι
Μανυνυσάκης 0-2
Παπαγεωργίου 1-2
Ριβερα 1-3
Ίγκορ άουτ
Παπαδόπουλος 1-4

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Πόποβιτς, Χρήστου, Ρομέου (69’ Καθάριος), Εμπόου, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Μίκουλιτς (73’ Ζοτς), Τζάνης (66’ Χασομέρης), Σκλιοπίδης, Ιγκορ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Παπαδόπουλος, Ζουλιώτης, Γέσιτς, Ακάσου (46’ Αναστασόπουλος), Γιώτας, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Ισαάκ (43’ Μανουσάκης), Ανιέτε, Τζιώρας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το