Ματιές 10/04/13

 

Σπουδαίο μάθημα

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία που πήραν οι δάσκαλοι του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου να διερευνήσουν με επιτόπια επίσκεψη οι μικροί μαθητές τα προβλήματα ασφάλειας των ποδηλατοδρόμων. Οι εικόνες που συνάντησαν οι μαθητές δεν διαφέρουν και από τις αντίστοιχες που συναντά κανείς και σε άλλα σημεία του δικτύου ποδηλατόδρομου στο Βόλο, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί δυσλειτουργικό.

Η σημασία της πρωτοβουλίας είναι ότι οι δάσκαλοι επέλεξαν στο πλαίσιο του μαθήματος να δώσουν στα παιδιά το κίνητρο να ασχοληθούν με τα προβλήματα της καθημερινότητας, να τα επισημάνουν και να διεκδικήσουν την επίλυσή της. Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα για τους πολίτες του αύριο.

Γ. Τσ.

 

Θα πάρουν την καθαριότητα στα… χέρια τους

Στην καθιέρωση κοινωνικής εργασίας θα πρέπει να προχωρήσουν ανά γειτονιά οι δημότες Βόλου, αν θέλουν να έχουν τουλάχιστον τις βασικές υπηρεσίες στην πόλη. Η καθαριότητα π.χ. παραμένει ζητούμενο, καθώς με τη λήξη των συμβάσεων των πενταμηνιτών, θα περάσουν μήνες μέχρι να εμφανιστούν οδοκαθαριστές στις συνοικίες. Τα χόρτα και οι θάμνοι επίσης. Έχουν θεριέψει, όπως για παράδειγμα στο πεζοδρόμιο της Μακρυγιάννη με τη Μεταμορφώσεως ή της Μακρυγιάννη με την 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ ή στο πεζοδρόμιο της Μακρινίτσης με Μακρυγιάννη. Τα χόρτα και οι θάμνοι εκεί έχουν φθάσει στο ύψος του ανθρώπου… Οι δημότες λοιπόν θα πάρουν και την υπόθεση καθαριότητα στα χέρια τους, με δεδομένη την αδυναμία της Δημοτικής Υπηρεσίας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ρύπανση

Εστία ρύπανσης αποτελεί πλέον ο χώρος γύρω από τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία, με την επικρατούσα κατάσταση να προκαλεί την απολύτως δικαιολογημένη αντίδραση τόσο των περιοίκων, όσο και των διερχομένων πεζών. Η ρύπανση προκαλείται από σκουπίδια και φερτές ύλες που καταλήγουν στο έδαφος κατά την εκτέλεση του έργου της μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα είναι επιφορτισμένοι με το άδειασμα των κάδων, όχι όμως και με την απομάκρυνση των σκουπιδιών και των φερτών υλών που καταλήγουν κατά τη μηχανική αποκομιδή στο έδαφος. Η απομάκρυνση σκουπιδιών και φερτών υλών γύρω από τους κάδους αποτελεί αρμοδιότητα των οδοκαθαριστών, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν εβδομάδες να φανούν στην Αγίας Βαρβάρας, σύμφωνα με περιοίκους. Οι άνθρωποι της γειτονιάς δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίζουν να ζουν με τα σκουπίδια και τις φερτές ύλες γύρω από τον κάδο, τον οποίο δεν τολμούν να πλησιάζουν, και ζητούν την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου.

Β.Κ.

 

Αντικατάσταση επικίνδυνων μπασκετών

Παρά την κρίση και την οικονομική δυσπραγία, γίνονται και παρεμβάσεις στα σχολεία και οι οποίες είναι καλό να επισημαίνονται. Στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου αποτελούσε εδώ και πολύ καιρό αίτημα της σχολικής κοινότητας να αντικατασταθούν ο μπασκέτες που ήταν χαλασμένες, φθαρμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά. Τελικά μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου τοποθετήθηκαν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς μπασκέτες και πλέον οι μαθητές μπορούν να παίζουν άφοβα.

Φ.Σ.

 

Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας

Με αφορμή σχετικό σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες, για τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό τομέα της πόλης, αναγνώστης μάς τηλεφώνησε χθες για να επισημάνει ότι προ καιρού είχε γίνει ανάλογη ανακοίνωση για το τμήμα της οδού Σπυρίδη, από Γαλλίας μέχρι την Αλεξάνδρας. «Τι απέγινε το σχέδιο αυτό;» ερωτά ο ίδιος, που διευκρινίζει ότι βλέπει θετικά την απόφαση για μετατροπή της Ογλ και της Γκλαβάνη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. «Εγώ επιμένω στην ολοκλήρωση των έργων που σχεδιάζονται, όπως στη Σπυρίδη» πρόσθεσε.

Γ. Τσ.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Nάρκη» στη γεωργία η έλλειψη εργατών γης – Τους ψάχνουν με το «κιάλι» στη Μαγνησία

Τεράστιο είναι και τη φετινή χρονιά το πρόβλημα με την έλλειψη αλλοδαπών εργατών γης στη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Φιλανθρωπικό παζαράκι Χριστουγέννων στα Καλά Νερά

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου διοργανώνει το Γ’ Φιλανθρωπικό Παζαράκι Χριστουγέννων στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά στα σούπερ μάρκετ και με ποια προϊόντα

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του «καλαθιού των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ, το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Στη μνήμη Γεωργίου Κωνσταντίνου Κόσιαβα

Συναντηθήκαμε στη ζωή από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Περάσαμε τόσες πολλές και όμορφες στιγμές.…

3 Δεκεμβρίου 2023

myΘέρμανση: Έως πότε μπορείτε να κάνετε τις αιτήσεις για το επίδομα

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα mythermansi.gr μέχρι και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις για…

3 Δεκεμβρίου 2023

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία είναι απόλυτα αντίθετη στον γάμο των ομοφυλόφιλων»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» παραχώρησε σήμερα (3/12) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.…

3 Δεκεμβρίου 2023