Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 6 -08- 2013

Το χαράτσι της ΕΡΤ

 

Όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι για όσο διάστημα δεν θα εκπέμπει η δημόσια ραδιοτηλεόραση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το τέλος για την ΕΡΤ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Φαίνεται, όμως, η δέσμευση αυτή του υπουργού δεν είχε αντίκρισμα. Πολλοί Βολιώτες που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκτός από την πρώτη δόση από το χαράτσι για τα ακίνητα, περιλαμβάνει και το τέλος για την ΕΡΤ. «Γιατί να πληρώνουμε για τη δημόσια τηλεόραση, την ώρα μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση αποφάσισε, με τον τρόπο που το έκανε, να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση; Μας καλούν να πληρώσουμε για κάτι που οι ίδιοι κατάργησαν» μας είπε αναγνώστης της εφημερίδας.

Γ. Τσ.

 

Δεν απαντούν στο τηλέφωνο

Παράπονα εξέφρασε αναγνώστης μας που προσπαθούσε να ενημερώσει την υπηρεσία βλαβών του Δήμου Βόλου για καμένη λάμπα στο δημοτικό φωτισμό. Τηλεφώνησε ο άνθρωπος, αλλά κανείς δεν απαντούσε. Αποφάσισε να επαναλάβει την κλήση του μετά από λίγη ώρα, αλλά το τηλέφωνο έδειχνε κατειλημμένο. Προσπάθησε αρκετές φορές, αλλά πάντα το τηλέφωνο συνέχιζε να δείχνει κατειλημμένο. Απογοητεύτηκε γιατί θεώρησε ότι κάποιοι για να αποφύγουν τις οχλήσεις, κατέβασαν το ακουστικό. «Αν η υπηρεσία λόγω των αδειών δεν έχει προσωπικό, ας βγει ο Δήμος να το ανακοινώσει. Με τον τρόπο αυτό δεν θα μας ταλαιπωρεί να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία για να την ενημερώσουμε για κάποια βλάβη» έλεγε ο αναγνώστης μας.

Γ. Τσ.

Έκλεψαν και τα παγκάκια…

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Στον Άναυρο έκλεψαν και τα παγκάκια που οι ηλικιωμένοι λουόμενοι απολάμβαναν την ξεκούρασή τους μετά το μπάνιο.

«Δύο παγκάκια υπήρχαν και τα ξήλωσαν και αυτά» μας είπαν θαμώνες του Αναύρου, που επισκέπτονται την παραλία νωρίς-νωρίς και έχουν εικόνα για την κατάσταση στην οποία την αφήνουν οι βραδινοί χρήστες της.

Οι ίδιοι επισήμαναν ότι η παραλία, όπως και το σημείο της στάσης των λεωφορείων, βρίθουν από σκουπίδια. Στο σημείο της στάσης, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν σκουπίδια. Η παραλία ωστόσο υποτίθεται καθαρίζεται από εργολάβο, αλλά τι να πρωτοκάνει και αυτός όταν εμείς οι ίδιοι συμπεριφερόμαστε στο δημόσιο χώρο, λες και είναι η προσωπική μας… χωματερή.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Θεριεύουν τα χόρτα

Αδιάβατα είναι αρκετά πεζοδρόμια σε συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας εξαιτίας των χόρτων που θεριεύουν καθημερινά. Πολίτες που αρέσκονται να περπατούν την πόλη και τις γειτονιές της επισημαίνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι στην κυριολεξία αναγκασμένοι να κάνουν άλματα πάνω από τα χόρτα προκειμένου να κινούνται σε πεζοδρόμια. Παράλληλα, σημειώνουν ότι στα χόρτα φωλιάζουν διάφορα ερπετά και τρωκτικά, τα οποία κινούνται προς τις αυλές και τις εισόδους κατοικιών. Ο λόγος πλέον ανήκει στους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, οι οποίοι απαιτείται να προγραμματίσουν την άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών κοπής των χόρτων και καθαρισμού των πεζοδρομίων.

Β.Κ.

Οι κάδοι

στο Λεφόκαστρο

Έντονες, πληροφορούμαστε, είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επισκεπτών στον όμορφο οικισμό του Λεφόκαστρου, σχετικά με την καθαριότητα των κάδων απορριμμάτων. Όπως σημειώνουν, οι κάδοι δεν απολυμαίνονται ούτε καθαρίζονται, με αποτέλεσμα να αναδίδουν αφόρητη δυσωδία, που προκαλεί πρόβλημα. Μάλιστα τονίζουν ότι υπάρχει θέμα αισθητικής, αλλά και δημόσιας υγιεινής.

Προχθές την Κυριακή συνεδρίασε ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος, που αποφάσισε να προχωρήσει ο ίδιος σε παρέμβαση, προκειμένου να υπάρξει μια λύση στο θέμα.

Ωστόσο αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να διεξάγονται από το Δήμο και να υπάρχει συνεχής στήριξη στα παραθεριστικά θέρετρα που κατακλύζονται από κόσμο.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το