Κατηγορίες: Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 28-11-2013

Έκοψε το δέντρο

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν σέβονται τίποτα σ’ αυτή την πόλη. Όπως καταγγέλλουν περίοικοι, χθες στην οδό Καποδιστρίου, μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Μαγνήτων, όπου λειτουργούσε η λαϊκή αγορά με τα ρούχα, ένας μικροπωλητής έκοψε ένα δέντρο, προφανώς επειδή τον εμπόδιζε για να στήσει τον πάγκο του με την πραμάτεια του. Το δέντρο ήταν αρκετών ετών όπως έλεγε Βολιώτισσα, που διαμένει στην περιοχή και η οποία δέχθηκε φραστική επίθεση από το μικροπωλητή όταν του έκανε παρατήρηση για την απαράδεκτη πράξη του να κόψει το δέντρο από το πεζοδρόμιο. Κλήθηκε και η Αστυνομία, αλλά ο μικροπωλητής είχε σπεύσει να εξαφανιστεί. Οι περίοικοι ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να ξαναφυτέψει δένδρο στο σημείο που ήταν και που κόπηκε.

Γ. Τσ.

 

 

Τα τέλη εκταφής

Για τα τέλη εκταφής στο κοιμητήριο του Βόλου διαμαρτύρονται συγγενείς νεκρών, καθώς και για τα δυσβάσταχτα τέλη που καλούνται να καταβάλλουν, όταν παρατείνεται μετά την πενταετία η ταφή, καθώς δεν αποστεώνεται η σορός. Μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα των τελών εκταφής και ταφής στα κοιμητήρια της πόλης, καθώς σοβεί η οικονομική κρίση και τα εισοδήματα έχουν μειωθεί;

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Ποντίκια στην Ιάσονος

Την προσοχή των αρμοδίων σχετικά με την παρουσία ποντικιών στην οδό Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου εφιστούν περίοικοι, επιχειρηματίες, διερχόμενοι πεζοί και οδηγοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, μεγαλόσωμα ποντίκια κάνουν την εμφάνισή τους στο δρόμο και τα πεζοδρόμια τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ανησυχία στις τάξεις των πολιτών να είναι έντονη. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία διερχόμενου δικυκλιστή, ο οποίος κινούμενος στην Ιάσονος τις πρώτες πρωινές ώρες χθες είδε να διασχίζει το οδόστρωμα ένα ποντίκι σε μέγεθος γάτας, όπως υπογραμμίζει. Οι αρμόδιοι οφείλουν να εξετάσουν το ζήτημα και αν οι μαρτυρίες και οι ισχυρισμοί πολιτών ευσταθούν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Β.Κ.  

 

 

Ο κανονισμός

Βολιώτης, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση καθαρισμού προσόψεων πολυκατοικιών από τις αφίσες, μας υπενθύμισε ότι ο Δήμος Βόλου ορθώς έπραξε και προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση. Ωστόσο, σημείωσε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει έναν κανονισμό που προβλέπει πρόστιμα σ’ όσους ρυπαίνουν την πόλη. Και δικαιολογημένα ερωτά αν έχουν επιβληθεί και σε πόσους πρόστιμα για αφισορύπανση; Θα είχε πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Γ. Τσ.

 

 

Αυξάνονται

Αυξάνονται οι κατεστραμμένες κορύνες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το πρόβλημα εντοπίζουν πολλοί Βολιώτες που σημειώνουν το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η αντικατάστασή τους. Αυτό το κόστος, τονίζουν, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι οδηγοί που με το παραμικρό «καβαλούν» τις κορύνες. Το κόστος της αντικατάστασης το επωμιζόμαστε όλοι.

Γ. Τσ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

6ο Volos Santa Run για ενίσχυση ιδρυμάτων

  Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με…

24 Δεκεμβρίου 2023

«Ο Μύλος και Εσείς» – Περιοδική έκδοση της Loulis Food Ingridients

  Η περιοδική ενημερωτική έκδοση της Loulis Food Ingridients «Ο Μύλος και Εσείς» κυκλοφόρησε. Σημειώνει,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θα έριχναν στην αγορά χιλιάδες δόσεις κοκαΐνης αξίας 100.000 ευρώ – Κατασχέθηκε ένα κιλό κοκαΐνης στο Σέσκλο

  Τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στη Μαγνησία κατάσχεσαν προχθές το βράδυ στο Σέσκλο, αστυνομικοί του…

24 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 24/12

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 15.00 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. -Ζ-…

24 Δεκεμβρίου 2023

Διώξε τις φοβίες σου

  Της Χαράς Ζήκα, χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Διαβάζοντας την ιστορία της ανθρωπότητας βλέπει κανείς…

24 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη:Με επιτυχία επέμβαση στον 21χρονο Γεράσιμο – Ιάσονα στη Βοστώνη

Αχτίδες ελπίδας για τον 21χρονο Γεράσιμο - Ιάσονα Γεωργιάδη, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες…

24 Δεκεμβρίου 2023