Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 24-8-2013

Επικίνδυνες κολόνες

Το έργο αντικατάστασης των στύλων ηλεκτροφωτισμού σε τμήμα της οδού Αναλήψεως, από την Παγασών μέχρι τη Μεταμορφώσεως, έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο οι παλιές κολόνες, ορισμένες από τις οποίες είναι τσιμεντένιες, δεν έχουν αποσυρθεί. Το τσιμέντο σε ορισμένες κολόνες έχει αρχίσει και διαρρηγνύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κατάπτωσής του σε διερχόμενα οχήματα. Άλλωστε και αισθητικά δεν είναι όμορφο να λειτουργούν τα νέα φωτιστικά σώματα και δίπλα ακριβώς να υπάρχουν ακόμη τα παλαιά…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Περιμένει στο ακουστικό της

Αναγνώστρια από το Βόλο τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση με την οποία ο ΟΤΕ ανταποκρίνεται στα αιτήματα για επιδιόρθωση βλαβών. Όχι κάπου μακριά, αλλά στο κεντρικότερο σημείο του Βόλου, την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Την περασμένη Τρίτη συνεργείο του δήμου κλάδεψε τα δένδρα και προφανώς λόγω κάποιας αστοχίας κόπηκε το καλώδιο τηλεφώνου της αναγνώστριας. Ειδοποίησε τον ΟΤΕ, αλλά μέχρι χθες, Παρασκευή απόγευμα, συνεργείο δεν εμφανίστηκε. Το τηλέφωνο της δεν λειτουργεί και λόγω του Σαββατοκύριακου μάλλον θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον. Υπομονή.

Γ. Τσ.

 

Να αναλάβει η ΕΛΑΣ

τα πρόστιμα για

κακοποιήσεις ζώων

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι ζητούν, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, να αναλάβει η ΕΛΑΣ την αρμοδιότητα επιβολής προστίμων, για κακοποιήσεις ζώων.

Ο Νόμος 4039/2012 θέσπισε ιδιαίτερα σοβαρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων και για τις παραβάσεις των συνθηκών ευζωίας τους, προσεγγίζοντας κατά πολύ τις αντίστοιχες των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

Ωστόσο, ο νόμος κινδυνεύει να παραμείνει ανεφάρμοστος μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα αρμόδιο όργανο ελέγχου και επιβολής των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων. Συγκεκριμένα, όλο το άρθρο 21 του εν λόγω Νόμου καθίσταται ήδη αδύνατον να εφαρμοστεί στην πράξη, με αποτέλεσμα να έχουμε για μια ακόμα φορά ένα Νόμο που θα μείνει στα χαρτιά.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις της Μαγνησίας ζητούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αναλάβει η Αστυνομία την επιβολή κυρώσεων.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Χορτάριασαν

Χορτάριασαν για τα καλά τα πεζοδρόμια στην οδό Κύπρου έξω από τα σχολικά συγκροτήματα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου και του 12ου Δημοτικού. Όπως αναφέρουν αναγνώστες «σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου θα πρέπει να προχωρήσει στο κόψιμο των χόρτων και τον ευπρεπισμό των πεζοδρομίων έξω από όλα τα διδακτήρια της πόλης». Το επισημαίνουμε, αν και ο σχετικός προγραμματισμός πρέπει να είχε ήδη γίνει…

Γ.Ξ.

 

Θέλει περιποίηση

Περιποίηση χρειάζεται το πάρκο στην πλατεία Πανεπιστημίου. Το γκαζόν έχει μεγαλώσει και χρειάζεται να επέμβει άμεσα η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Η πλατεία Πανεπιστημίου είναι από τις κεντρικότερες και θα πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης περιποίησης.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το