Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 17-07-2013

Νεοέλληνες και Χαρούλα

 

Βιαστικοί, της τελευταίας στιγμής και ανυπόμονοι οι νεοέλληνες. Αλλά και της αρπαχτής συνάμα. Δευτέρα βράδυ στο θερινό ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου δεν έπεφτε καρφίτσα. Χιλιάδες νεοέλληνες έσπευσαν να ακούσουν τη μελωδική φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Μόνο που ήταν περισσότεροι απ’ όσους χωράει το θέατρο, με αποτέλεσμα να κάθονται όρθιοι ή στους διαδρόμους… Οι θέσεις του Δημοτικού Θεάτρου δεν είναι αριθμημένες και φυσικά οι διοργανωτές της συναυλίας επ’ ουδενί ήθελαν να εκδώσουν λιγότερα εισιτήρια… Οι ακροατές στριμώχνονταν και ευτυχώς δεν λειτουργεί και η ταβέρνα του «Θεόφιλου»… Θόρυβος καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά και ανυπομονησία φυγής, μόλις αυτή έφθανε στο τέλος της. Σηκώθηκαν από τις θέσεις τους πολλοί, πριν η Χαρούλα αποχωρήσει από τη σκηνή… Ευτυχώς κατορθώσαμε και ακούσαμε ορισμένα από τα διασκευασμένα γνωστά της κομμάτια…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Εγκαταλειμμένο ΙΧ

Ένα εγκαταλειμμένο ΙΧ βρίσκεται εδώ και μήνες στην οδό Βυζαντίου στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης διάβασης του ΟΣΕ. Οι περίοικοι επισημαίνουν πως «το ΙΧ αποτελεί εστία μόλυνσης για τη γειτονιά τους, αλλά και κινδύνου για τα μικρά παιδιά, τα οποία κάθε τρεις και λίγο προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτό για να παίξουν στο σκουριασμένο κουφάρι του». Αυτό που ζητούν, είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την απομάκρυνση και ανακύκλωση του εγκαταλειμμένου ΙΧ, ώστε να καθαρίσει το σημείο.

Γ.Ξ.

 

 

Μεταφέρονται σε δημοτικά κτίρια

 

Σε κτίριο του ΟΤΕ στην Αγριά, ο πρώην Δήμος Αγριάς στέγαζε το Χορευτικό του και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Από τον ενιαίο δήμο αποφασίστηκε η μεταφορά των φορέων και συμφωνήθηκε με τον ΟΤΕ η αποπληρωμή των οφειλομένων.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης των λειτουργικών δαπανών του Δήμου γίνεται έλεγχος όλων των μισθωμένων από το Δήμο ακινήτων και γίνεται σταδιακή απελευθέρωση αυτών, καθώς στόχος του Δήμου είναι οι υπηρεσίες να στεγάζονται αποκλειστικά σε δημοτικά κτίρια, αφετέρου όλα τα δημοτικά κτίρια να ενοικιαστούν και να αποδίδουν έσοδα στο Δήμο.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Αφαίρεση οδικής σήμανσης

 

Προφανώς ο μονόδρομος της οδού Καλλιπόλεως στη Νέα Ιωνία δεν βόλευε ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι βρήκαν τη λύση με την αφαίρεση της σχετικής οδικής σήμανσης. Σύμφωνα με τα όσα περίοικοι και διερχόμενοι οδηγοί υποστηρίζουν, στη συμβολή της οδού Κρήτης με την Καλλιπόλεως στη Νέα Ιωνία αφαιρέθηκε η οδική σήμανση που απαγορεύει τη στροφή αριστερά στο μονόδρομο της Καλλιπόλεως. Γειτονιά και διερχόμενοι οδηγοί υποστηρίζουν ότι το σήμα αφαιρέθηκε από περίοικους, προκειμένου να κινούνται ανάποδα στο μονόδρομο της Καλλιπόλεως και να φτάνουν ευκολότερα στη λεωφόρο Ειρήνης. Η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου και η Τροχαία οφείλουν άμεσα να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και αφού αποδειχτεί ότι οι αναφορές περιοίκων και διερχομένων οδηγών ευσταθούν να μεριμνήσουν σήμερα κιόλας για την επανατοποθέτηση της οδικής σήμανσης, η αφαίρεση της οποίας αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το