Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 11-9-2013

Αριθμημένες θέσεις στο Θέατρο

 

 

Μάγεψε τους ακροατές του ο Μάριος Φραγκούλης στη συναυλία της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ωστόσο άλλη μια φορά και λόγω του πλήθους του κόσμου, αναδείχτηκε η ανάγκη τα εισιτήρια του θεάτρου να είναι αριθμημένα, καθώς είναι αριθμημένες και οι θέσεις. Με τη χρήση αριθμημένων εισιτηρίων θα μπορεί ο κάθε ακροατής-θεατής να βρίσκει εύκολα τη θέση του, να μη στριμώχνεται και να μην κάνει σάλτα, για να βρει να καθίσει… Δυστυχώς σε κάθε συναυλία ή θεατρική παράσταση που συγκεντρώνει πλήθος ακροατών-θεατών, παρατηρούνται πρωτόγονες καταστάσεις με τη μη χρήση των αριθμημένων θέσεων.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Σε δύο μέτωπα

 

Σε δύο μέτωπα αναμένεται να κινηθεί και φέτος η Μητρόπολη για την αντιμετώπιση της κρίσης και της φτώχειας. Το ένα θα είναι τα δωρεάν συσσίτια από τα Σπίτια Γαλήνης, όπου συνολικά διανέμονται 2.000 μερίδες. Το δεύτερο θα είναι τα δωρεάν συσσίτια για τους μαθητές στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείων και Ενοριών. Αυτό το μέτρο λειτούργησε πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος.

Φ.Σ.

 

Λακκούβα σε δρόμο

 

Μια μεγάλη λακκούβα έχει δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Ροζού-Δημάρχου Γεωργιάδου, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος τραυματισμού για τους πεζούς και τους οδικούς δικυκλιστές. Προφανώς και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να παρέμβει άμεσα για την άμεση αντιμετώπιση της ζημιάς.

Φ.Σ.

 

 

Νέες διαμαρτυρίες

 

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής μεταξύ Κωνσταντά και Ρήγα Φεραίου για το δημοτικό φωτισμό που εξακολουθεί να μη λειτουργεί, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε αναγνώστρια, πριν από 3-4 ημέρες, στη διασταύρωση Κωνσταντά και Γαμβέτα, άγνωστοι έσπασαν τη νύχτα το παρμπρίζ ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου, ενώ και οι πολίτες που κυκλοφορούν τις νυχτερινές ώρες δεν νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς.

Γ. Τσ.

 

 

Παρέμβαση έστω και προσωρινή

 

Μπορεί να έχουν ξεκινήσει τα έργα στον κόμβο του ΠΕΒ για να βελτιώσουν την πρόσβαση στο Βελεστίνο και στον Άγ. Γεώργιο Φερών, αλλά οι οδηγοί που κινούνται καθημερινά στο δρόμο Βόλου-Λάρισας ταλαιπωρούνται από τα «σαμαράκια» του δρόμου, που είναι και πολλά, είναι και επικίνδυνα. Και δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία. Είναι και ο κίνδυνος που διατρέχουν οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων, αφού εύκολα αυτά μπορούν να ξεφύγουν από την πορεία τους.

Αναγνώστες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ληφθεί κάποια μέριμνα έστω και για προσωρινή βελτίωση του οδοστρώματος και να μην περιμένουν να ολοκληρωθούν τα έργα του νέου κόμβου.

Γ. Τσ.

 

 

 

Ακρίβεια

 

Παράταση της τουριστικής περιόδου σε προορισμούς του Νομού Μαγνησίας διαπιστώνουν επιχειρηματίες, ωστόσο η διαπίστωση τουριστών και επισκεπτών είναι ότι οι τιμές ειδών και υπηρεσιών παραμένουν ακριβές. Η τουριστική περίοδος τόσο στη χερσαία Μαγνησία, όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων παρατείνεται όχι γιατί ο καιρός διατηρείται καλός για την εποχή, αλλά διότι τουρίστες και επισκέπτες επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειονότητα το Σεπτέμβριο για τις διακοπές τους, ευελπιστώντας σε ελκυστικές, μειωμένες τιμές. Ωστόσο, οι προσδοκίες τους διαψεύδονται, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες τουρισμού προσπαθούν με εργασία τριών, τεσσάρων το πολύ μηνών να βγάλουν με κέρδος ολόκληρη τη χρονιά. Η τοπική μας οικονομία στηρίζεται και στον τουρισμό και για να υπάρξει ανάπτυξη απαιτείται να προσφέρουν οι επιχειρηματίες στον τουρίστα και τον επισκέπτη ελκυστικές τιμές. Με το Σεπτέμβριο της χαμηλής ζήτησης να παραμένει το ίδιο ακριβός με τον Αύγουστο της αντίστοιχης υψηλής επιβάλλεται να αρχίσει από τώρα ο προβληματισμός για του χρόνου…

Β.Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το