Τοπικά

Μαθητές στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας 

  
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στα πλαίσια αυτού του εορτασμού το μουςείο ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ., την Πέμπτη 4-6-2015  θα φιλοξενήσει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων Καναλίων και Κεραμιδίου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

 Αρχικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο σημαντικούς ανθρώπους που με το έργο τους αναδεικνύουν και προβάλλουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κάρλας. Πρόκειται, για τον αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Τουφεξή, ο οποίος κάνει ανασκαφές στην παρακάρλια περιοχή και έχει αναδείξει τον προϊστορικό, νεολιθικό, λιμναίο οικισμό «Παλαιόσκαλα» και για τον γεωπόνο, συγγραφέα και περιηγητή-χαρτογράφο κ. Χάρη Τζίκα, ο οποίος περιηγείται τις περιοχές και κατόπιν από μνήμης και μονοκονδυλιά δημιουργεί χειρόγραφους χάρτες πρωτότυπους και μοναδικούς, μια και σε αυτούς ενσωματώνει κάθε γεωγραφική, λαογραφική ή άλλη πληροφορία για την περιοχή. Και οι δύο θα μιλήσουν για το έργο τους στους μαθητές, ενώ το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. θα τους ανακηρύξει επίτιμα μέλη του για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του λιμναίου πολιτισμού της Κάρλας και τη στήριξή τους στην ευόδωση των σκοπών του Μουσείου.

Στο χώρο του Μουσείου εκτίθενται έργα του κ. Τζίκα, όπως και αφίσα με πληροφοριακό υλικό για την «Παλαιόσκαλα» που έχει επιμεληθεί ο κ. Τουφεξής.

 Στη συνέχεια οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας με θέμα το περιβάλλον της Κάρλας. Ατομικά ή σε ομάδες θα δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα με ζωγραφιές και μηνύματα για την προστασία της λίμνης Κάρλας. Δύο αφίσες , μία για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και μία για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, θα κριθούν ως οι καλύτερες και το Μουσείο θα αναλάβει να τις εκτυπώσει και να τις δημοσιεύσει. Όλες ,όμως, οι δημιουργίες των μαθητών θα αποτελέσουν το υλικό μιας έκθεσης που θα φιλοξενηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες στο Μουσείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το