Αθλητισμός

“Μάχη” στο Παγκρήτιο με Εργοτέλη δίνει ο Ολυμπιακός Β.

Σ12 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται από χθες το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FootballLeague. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 16.30, θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το ΟTESport 3 και θα ρίξει την αυλαία της αγωνιστικής. Δέκα εννέα παίκτες έχει στη διάθεσή του ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους τους Πάτρικ Ογκουνσόσο και Κώστα Καπετάνο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Θανάσης Κωστούλας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στη FootballLeague, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην 4η θέση μαζί με την Καλλονή, τη Νίκη και τον Παναιτωλικό, έχοντας όλες αυτές οι ομάδες από 60 βαθμούς. Η εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί της Καλλιθέας έφεραν για πρώτη φορά τον «Γηραιό» στην πρώτη τριάδα και μάλιστα στη 2η θέση με 62 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία πέρασε με νίκη από την έδρα της Επανομής και έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την απευθείας άνοδο. Τρίτος με 61 βαθμούς είναι ο Εργοτέλης.

Ο Ολυμπιακός καλείται, πλέον, να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Στη περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν, θα κάνουν πολύ μεγάλο βήμα για την απευθείας άνοδο, καθώς θα βρεθούν μόνοι τους στη 2η θέση, ένα βαθμό μπροστά από τον Ηρακλή.

Αν ο Ολυμπιακός αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας θα βρεθεί στην 4η θέση με 61 βαθμούς χωρίς συγκάτοικο (θα παραμείνει η διαφορά του ενός βαθμού από τον Εργοτέλη που προηγείται), αλλά νιώθοντας «καυτή» την ανάσα της Νίκης, της Καλλονής και του Παναιτωλικού που θα ακολουθούν με 60.

Η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολη, καθώς ο Εργοτέλης διαθέτει δυνατή έδρα, παρότι στο Παγκρήτιο δεν πηγαίνει κόσμος και δεν υπάρχει πίεση στις φιλοξενούμενες ομάδες από τους φιλάθλους. Παρόλα αυτά η ομάδα της Κρήτης έχει ηττηθεί μόλις μία φορά φέτος από τον Ηρακλή με 1-0, ενώ έχει να επιδείξει 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες ως γηπεδούχος.

Προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, με Επανομή εντός (2-0) και Γιαννιτσά εκτός έδρας (2-1), έχοντας στο πάγκο του ως τεχνικό δίδυμο τους κ.κ. Πλεσίτη-Λαμπράκη, ύστερα από την απομάκρυνση του Σίνισα Γκόγκιτς.

Πάντως, ο Εργοτέλης στα 12 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει σχετικά φτωχή συγκομιδή και συγκεκριμένα 17 βαθμούς (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες). Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα έχει να επιδείξει επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και βαθμολογική συγκομιδή 26 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκει συνήθως δίχτυα. Μέσα στο 2013, από τότε δηλαδή που άρχισαν να αγωνίζονται οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (από το ματς με τον Εργοτέλη του πρώτου γύρου μέχρι και σήμερα), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει στα 17 από τα 20 παιχνίδια που έχουν δώσει. Δεν σκόραραν στις αναμετρήσεις με Καβάλα και Φωκικό εκτός και Λάρισα εντός έδρας. Συνολικά έχουν πετύχει 32 γκολ.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στα 11 από τα 20 παιχνίδια ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Τα πλάνα του Παντελίδη

Ο Σάββας Παντελίδης παρακολούθησε την περασμένη Τετάρτη την αναμέτρηση του Εργοτέλη με τα Γιαννιτσά, εντόπισε αδυναμίες μεσοαμυντικά στην κρητική ομάδα, τις οποίες και θα προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι». Βέβαια, στο σημερινό παιχνίδι οι Κρητικοί έχουν ορισμένες σημαντικές επιστροφές, όπως είναι οι Ρομάνο, Μπουχαλάκης και Σαρρής, οι οποίες δυναμώνουν τον Εργοτέλη.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε οδικώς για το «Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί «πέταξε» το απόγευμα για το Ηράκλειο. Ο Σάββας Παντελίδης άφησε εκτός αποστολής δύο ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί, ως αλλαγή, στο ντέρμπι με τη Νίκη και από τους οποίους δεν έμεινε ευχαριστημένος. Συγκεκριμένα στο Βόλο έμειναν οι Κώστας Καπετάνος και Πάτρικ Ογκουνσότο. Θυμίζουμε, πως τιμωρημένος είναι ο Θανάσης Κωστούλας, ο οποίος δεν είναι σε θέση να βοηθήσει σήμερα τον Ολυμπιακό στη «μάχη της Κρήτης». Εκτός αποστολής έμειναν και οι Τσιάτσιος, Γαλάνης, Κόμνος, Γουσούλης και Ρόκα.

Όσον αφορά την μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, ο Γκίτκος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες θα είναι οι Πετκάκης (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Παλαιολόγος και Γόγολος. Στη μεσαία γραμμή οι Ολίσε και Πινδώνης θα αγωνιστούν στον άξονα, ως αμυντικοί χαφ. Οι Μπρέσκα και Γενγκά θα παίξουν στις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Ανιέτε να κινείται πίσω από τον Σολάκη, ο οποίος θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού» στην επίθεση.

Στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη βρίσκονται και οι Μπολάτι, Μπακαγιόκο, Καρράς, Σταυράκης, Χατζηπαντελίδης, Γκότοβος, Στογιάνοφ και Ναντάγια.

Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο μετά από πολύ καιρό βρίσκεται και πάλι στην αποστολή. Ο Ιβοριανός επιθετικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα στο παιχνίδι με τον Φωκικό στην Άμφισσα στις 24/2, με τον Ολυμπιακό να μένει στο 0-0. Ο Μπακαγιόκο είχε παίξει σε εκείνο το ματς ως αλλαγή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο έμπειρος επιθετικός είχε αγωνιστεί κόντρα στον Εργοτέλη στο ματς του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-0.

Χωρίς Χαντί, Ουέλινγκτον

ο Εργοτέλης

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Εργοτέλη για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Νέα προβλήματα δεν προέκυψαν για το τεχνικό δίδυμο των Σταύρου Λαμπράκη και Βασίλη Πλεσίτη κι έτσι οι Κρητικοί θα παραταχτούν στο παιχνίδι με τα γνωστά προβλήματα. Ο λόγος για τους τραυματίες Χαντί και Ουέλινγκτον, ενώ εκτός αποστολής, όπως αναμενόταν, έμεινε και ο Πλούσης.

Αναλυτικά, την 20αδα του Εργοτέλη αποτελούν οι: Αθανασίου, Δερμιτζάκης, Πίτσος, Κοτσώνης, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο, Δωματάς, Μπουχαλάκης, Κοζορώνης, Σαρρής, Γκαντιάγκα, Γεωργίου, Χαλκιαδάκης, Χρυσοφάκης, Λεονάρντο, Ρέντζας, Ζάχορα, Βερπακόφσκις, Λαμπίν.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Ώρα: 16.30

OTESPORT 3

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

1. Αθανασίου

17. Τζανακάκης

24. Πίτσος

5. Γιοβάνοβιτς

6. Γεωργίου

22. Κοζορώνης

10. Μπουχαλάκης

14. Δωματάς

8. Ρομάνο

20. Ζάχορα

99. Βερπακόφσκις

Προπονητής:

Σ. Λαμπράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

19. Παλαιολόγος

32. Ολίσε

8. Πινδώνης

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

20. Ανιέτε

7. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Παντελίδης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Χαρίτος, Χριστοδούλου (ΕΠΣ Αθηνών)

4ος διαιτητής: Μπινιχάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το