Photo Gallery, Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Πολιτική δίωξη η μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για την υλοποίηση πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης άσκησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα, προϊστάμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας, από τη Νέα Ιωνία στην Πορταριά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κομματικού του φορέα και συγκεκριμένα του ΚΚΕ, που παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται για βλαπτική μεταβολή αλλά εκτίμησε ότι πρόκειται για πολιτική απομόνωση. Όπως παραδέχτηκε ο κ. Νάνος, επικεφαλής του ΚΚΕ στο Δήμο Βόλο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι τελείως διαφορετικό να δραστηριοποιείται ένα στέλεχος στη Νέα Ιωνία, απ’ ό,τι στην Πορταριά. Την Παρασκευή θα συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχιακό γραφείο οι σύλλογοι που ελέγχει το ΚΚΕ, όπως ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Βόλου για την υλοποίηση πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης που πλήττουν τους εργαζόμενους άσκησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εργαζομένων στην Καθαριότητα της Ν. Ιωνίας. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία κατήγγειλαν μάλιστα ότι η σύζυγος Θ. Τσαλούχα μετακινήθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, όπου είχε προϊστάμενο το σύζυγό της, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης  Πολιτών.

«Την αναβαθμίσαμε, επειδή ήταν ηθικά και υπηρεσιακά ανεπίτρεπτο να έχει προϊστάμενο τον άντρα της, και μας καταγγέλλουν κιόλας…» ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Απ. Νάνος επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθεί «τη γραμμή καταστολής, πολιτικών εκβιασμών και τρομοκράτησης των εργαζομένων». Αφορμή για την κριτική αποτέλεσε η μετακίνηση του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ν. Ιωνίας Θ. Τσαλούχα σε νέα θέση στην Πορταριά, χωρίς να ερωτηθεί το ΚΚΕ, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ο κ. Νάνος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του Θ. Τσαλούχα, που πρωτοστάτησε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, υλοποιώντας σχετική απόφαση των Ομοσπονδίας ΟΤΑ και του τοπικού σωματείου τους. «Προηγήθηκαν οι επιχειρήσεις κοινωνικού αυτοματισμού και διάσπασης των εργαζομένων, η παρακίνηση για επέμβαση του εισαγγελέα στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου, οι απειλές προς τους πενταμηνίτες για τήρηση των απεχθών όρων της σύμβασης, που ουσιαστικά τους απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το κάλεσμα με εντολή να καταγραφούν αυτοί που πήραν μέρος στις καταλήψεις κατά τη διάρκεια των απεργιών, κ.ά. Οι δηλώσεις της νέας αντιδήμαρχου Καθαριότητας για «σπάσιμο» δήθεν «των στεγανών και των γκέτο» και η προειδοποίηση του δήμαρχου ότι «ο κάθε εργαζόμενος» πρέπει να έχει «πλήρη συνείδηση του εκάστοτε τιμήματος» των μορφών αγώνων που επιθυμεί, ότι θα «βρίσκουν μπροστά τους το νόμο», αποτελούν ξεδιάντροπες και προκλητικές τρομοκρατικές απειλές εναντίον των εργαζομένων του Δήμου και αποτελούν ωμή αντιγραφή των δηλώσεων του Σαμαρά για μηδενική ανοχή».
Όπως σημείωσε ο κ. Νάνος, «ο δήμαρχος επιδεικνύει την αυταρχικότητά του εναντίον των θυμάτων της αντεργατικής πολιτικής, των εργαζομένων», που πλήττονται από την αστική δημοκρατία και τους νόμους που υπηρετεί, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα, δεν τολμά να σηκώσει το μπόι του για να διεκδικήσει τους πόρους που έχει ανάγκη ο δήμος για τη λειτουργία και για έργα απαραίτητα για τους δημότες, που τους επιβάλλει ασήκωτα τέλη και φόρους. Φυσικά, πιστό σύμμαχο σ’ αυτές του τις ενέργειες δεν θα μπορούσε παρά να έχει και την επικεφαλής της μείζονος «συγκυβερνητικής αντιπολίτευσης» κ. Ζέττα Μακρή. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου να ξεσηκωθούν εναντίον της αντεργατικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της. Να απαιτήσουν να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις και οποιαδήποτε μέτρο και προετοιμασία για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου».

Πρωτοβουλίες ΠΑΜΕ ΟΤΑ
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η παράταξη του ΠΑΜΕ ΟΤΑ όπου επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η Δημοτική Αρχή θα τους βρει απέναντι, ενώ «κανείς δεν έχει δει ακόμη τίποτα από τη δράση της».

Παράλληλα, κάλεσαν όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους που πρόσκεινται στο ΚΚΕ να στηρίξουν τον αγώνα και να υπογράψουν μία καταγγελία κατά της μετακίνησης του κ. Τσαλούχα που τη θεωρούν πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.

«Παραλήρημα»

Σε απάντηση δηλώσεων στελεχών της ΛΑΣ και της ΔΑΣ ΟΤΑ, σε σχέση με τις υπηρεσιακές αλλαγές στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Δεν έχουμε σκοπό να παρακολουθήσουμε το θλιβερό παραλήρημα των στελεχών της ΛΑΣ και της ΔΑΣ ΟΤΑ, ούτε σκοπεύουμε να τροφοδοτήσουμε άγονες αντιπαραθέσεις. Είναι προφανές πως, αν μπορούσαν να ξεφύγουν έστω για λίγο από τον κομματικό μικρόκοσμό τους, θα αντιλαμβάνονταν ότι η κοινωνία αξιώνει να πιάνουν τόπο τα χρήματα που οι δημότες πληρώνουν για την Καθαριότητα. Τους καλούμε, λοιπόν, αντί να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για να μην αλλάξει τίποτα και αντί να φαντασιώνονται με δήθεν διώξεις, να συμβάλλουν και αυτοί στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τη ριζική ανασυγκρότηση της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του Δήμου. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της».

Η κ. Ζ. Μακρή

Στο μεταξύ, η κ. Ζέττα Μακρή, που κατηγορήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων και τον κ. Νάνο γιατί ζήτησε τα στοιχεία πληρωμής απεργών, καταληψιών και εργαζομένων που «στασίαζαν» επί ενάμιση μήνα και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να πληρώνονται  κανονικά με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, έθεσε θέματα ηθικής τάξης.

Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα την εγκαλεί και την απειλεί με «μαύρισμα» στις εκλογές η γραμματέας του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου, που είναι σύζυγος του αντιδήμαρχου Φώτη Λαμπρινίδη.

«Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, που απευθύνθηκα στον κατά νόμο υπεύθυνο να με ενημερώσει, δηλ. στη Δημοτική Αρχή. Εννοείται ότι, πολιτικά, είμαι σε απόγνωση που θα χάσω τη στήριξη των «πραγματικών αποδεκτών»  της πρωτοβουλίας μου και ειδικά της αναπληρώτριας γ. γρ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, κ. Θάλειας Στάχτου, σύζυγου του αντιδήμαρχου Βόλου, κ. Φ. Λαμπρινίδη», τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το