Photo Gallery, Τοπικά

Κυκλοφοριακό αλαλούμ στο κέντρο του Βόλου

Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στους δρόμους του Βόλου εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη

 

Της «τρελής» γινόταν και χθες στο κέντρο του Βόλου από το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Οι βασικοί οδικοί άξονες της πόλης είχαν «μπλοκαριστεί» από τα οχήματα, που κινούνταν με ρυθμό σημειωτόν. Το πρόβλημα εντεινόταν από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στις δύο άκρες κυρίως της οδού Δημητριάδος. Κάποια αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα κανονικά και για πολλές ώρες, άλλα ήταν προσωρινά σταθμευμένα. Δεν έλειπαν -για ακόμη μία φορά- και τα αυτοκίνητα φορτοεκφόρτωσης, εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου. Την ίδια στιγμή οδηγοί δικύκλων έκαναν «σφήνες» και ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα που έμειναν για αρκετά λεπτά ακινητοποιημένα. Ελιγμούς για να διασχίσουν κάθετα το δρόμο έκαναν και πεζοί.

Η αναρχία και το αλαλούμ ήταν και πάλι η εικόνα στο κέντρο της πόλης. Στην οδό Δημητριάδος, γύρω στις 12 το μεσημέρι, κινούνταν δύο δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι αδυνατούσαν να διευθετήσουν την κυκλοφορία.

Κυκλοφοριακό αλαλούμ επικρατούσε και στην οδό Πολυμέρη, όπου υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε όλο το μήκος του δρόμου και από τις δύο πλευρές. Από την περιοχή του Αναύρου έως και την Φιλελλήνων. Στην οδό Πολυμέρη δεν κινούνταν κανένας δημοτικός αστυνομικός. Η αστυνόμευση και διευθέτηση της κυκλοφορίας ήταν ανύπαρκτη.

Δεν ήταν λίγοι πάντως και οι οδηγοί, οι οποίοι αναζητούσαν θέση στάθμευσης και κινούνταν με μικρή ταχύτητα, προκαλώντας «έμφραγμα».

Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στους δρόμους του Βόλου εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ η αδυναμία διαχείρισής της είναι εμφανής και εκνευριστική.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει 17 άτομα, ωστόσο στο κέντρο του Βόλου -και μόνο στην οδό Δημητριάδος- δεν κινούνται περισσότερα από δύο ή τρία.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στον παραλιακό δρόμο, με κατεύθυνση προς το λιμάνι του Βόλου και γύρω από αυτό.

Από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάζεται αύξηση και της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι του Βόλου. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι την Κυριακή αναχώρησαν με το πλοίο για τις Σποράδες 1050 άτομα και 180 οχήματα. Χθες το πρωί αναχώρησαν 350 άτομα. Αυξημένη, εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να είναι και σήμερα η κίνηση.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το