Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κρουαζιέρες από το Βόλο

Επιμελητήριο

Με δύο ειδήσεις έληξε η διήμερη συνάντηση για την κρουαζιέρα και τη σύνδεση Βόλου-Σμύρνης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Πρώτη είναι η δημιουργία δρομολόγιου κρουαζιέρας στα ίχνη της Αργοναυτικής Εκστρατείας, που θα προωθήσουν μαζί  Έλληνες και Τούρκοι στις διεθνείς εκθέσεις κρουαζιέρας και δεύτερη, η δημιουργία ακόμη ενός ελληνοτουρκικού «πακέτου» κρουαζιέρας στο Βόρειο Αιγαίο από Βόλο μέχρι Σμύρνη.

Επίσης, στα σημαντικά της χθεσινής δεύτερης ημέρας της διήμερης συνάντησης, η απόφαση να ηγηθεί ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) μιας «πλατφόρμας» (Cruise in Greece) που θα προωθήσει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η οποία θα λειτουργεί όπως η αντίστοιχη τουρκική «Cruise Turkiye».

Η ίδρυση της εν λόγω «πλατφόρμας» θα συζητηθεί και αναμένεται να αποφασιστεί στη γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ στη Χίο.

Σημειώνεται ότι στον εν λόγω Όμιλο συμμετέχει και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η πρόταση της κ. Κρύσσης Παλάσση, στελέχους της Hellas Internatinal Cruise Consultans για τη δημιουργία κρουαζιέρας Βορείου Αιγαίου, με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου, βρήκε αποδοχή από την τουρκική πλευρά. Μάλιστα Έλληνες και Τούρκοι θα προβάλουν αυτή την κρουαζιέρα στη διεθνή έκθεση στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, 11-14 Μαρτίου, όπου θα συμμετάσχει και ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου.

Η κρουαζιέρα Β. Αιγαίου θα ξεκινάει από το Βόλο και θα περιλαμβάνει περίπλου σε Αγ. Όρος, Καβάλα, Σμύρνη, Μυτιλήνη και Χίο.

Η κρουαζιέρα στα ίχνη των Αργοναυτών, την οποία πρότεινε η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου, θα έχει λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά και κατόπιν Βόλο, Λήμνο, Τσανάκαλε, Ίμβρο, Δαρδανέλια, Κωνσταντινούπολη, διάπλους του Βοσπόρου, Σινώπη στη Μ. Θάλασσα, Μπατούμι και επιστροφή Σινώπη, Κωστάντζα, Βάρνα, Μυτιλήνη, Μποντρούμ και Σμύρνη.

Η εν λόγω κρουαζιέρα θα είναι δύο 7ήμερα ή ένα 15ήμερο και θα προβληθεί και αυτή στο Μαϊάμι.

Η τουρκική αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου της Σμύρνης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης, στην οποία υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών.

Παράλληλα, τονίστηκαν οι δυνατότητες της περιοχής από την αξιοποίηση του αεροδρόμιου Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και η συνεχής βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο Βόλο, που θα δημιουργήσουν τις βάσεις, ώστε στα επόμενα χρόνια το λιμάνι να εδραιωθεί στην αγορά της κρουαζιέρας, ίσως και ως «home port» σε μικρής κλίμακας κρουαζιερόπλοια.

Αναφορικά με τη μελέτη που θα εκπονήσει ο ΟΛΒ για την πορθμειακή σύνδεση Βόλου-Σμύρνης, αναφέρθηκε ότι αυτή θα φθάνει μέχρι τη Γερμανία με το δρομολόγιο Σμύρνη-Βόλος (δια θαλάσσης), Βόλος-Ηγουμενίτσα (οδικώς), Ηγουμενίτσα-Ανκόνα (δια θαλάσσης) και Ανκόνα-Γερμανία (οδικώς).

Όπως τόνισε η κ. Καμμένου «ανοίγουν νέες πόρτες για την τοπική επιχειρηματικότητα».

Η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, όπου τους παρατέθηκε δείπνο το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι εκπρόσωποι των νησιωτικών επιμελητηρίων γλέντησαν στον ετήσιο χορό του κλάδου Μετάλλου στο νυχτερινό κέντρο «Νυχτωδία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το