Photo Gallery, Οικονομία

Κλείσιμο εθνικών οδών για μία ώρα από αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Στο κλείσιμο δρόμων για μία ώρα προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν την Κυριακή στην συνδιάσκεψη του μπλόκου της Νίκαιας.

Κλειστή έμεινε για μια ώρα, από τις 3μμ ώς τις 4μμ η Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και στην θέση Κουρλαμπά, από αγρότες της Αχαΐας.

Επίσης, στις 4 το απόγευμα οι αγρότες του νομού θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Οι Σερραίοι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό της Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης.

Στην Λάρισα, οι αγρότες προσπάθησαν να βγουν στην εθνική οδό, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Στο Αγρίνιο, μικρός αριθμός μελών της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ έκλεισε τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.

Οι αγρότες ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση έλαβαν τρεις αποφάσεις:

  • να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου,
  • να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό,
  • να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης τρακτέρ, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι

 

Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση κλείσιμο δρόμων με τρακτέρ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποφάσεις των αγροτών, διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την ομηρεία της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως καθοδηγητές τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο αγροτικό μέτωπο θα εξεταστεί εντός της ημέρας στο πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το