Κατηγορίες: Αθλητισμός

Κινδυνεύει με τιμωρία ο ΠΑΟΚ

Για τα επεισόδια που έγιναν στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β.

Ορατός είναι ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ (από μία έως δύο αγωνιστικές), λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο Πανθεσσαλικό γήπεδο και στα οποία πρωταγωνίστησαν οι οπαδοί του.
Οι Θεσσαλονικείς, έχουν αγωνιστεί ήδη μια φορά φέτος κεκλεισμένων των θυρών (εναντίον του Πανιωνίου) μετά από τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα για επεισόδια στο ματς με τον Άρη.
Αν τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό χαρακτηριστούν «ευρείας κλίμακας», τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι υπότροπος και οποιαδήποτε ποινή του επιβληθεί, αυτόματα θα διπλασιαστεί.
Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν «εκτεταμένα», θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί σε απολογία από τον Αθλητικό Δικαστή και ελπίζει στη μικρότερη δυνατή τιμωρία, αφού τα παιχνίδια που ακολουθούν στην Τούμπα είναι με Ξάνθη, Ολυμπιακό (Κύπελλο) και Παναθηναϊκό.

Ευθύνες στην

Αστυνομία επιρρίπτει

η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στο μεταξύ, ευθύνες στην αστυνομία επιρρίπτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τα επεισόδια στο Βόλο Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φιλάθλων μας – οι οποίοι στο σύνολό τους είχαν στην κατοχή τους εισιτήριο – με χρήση μεγάλων ποσοτήτων χημικών ουσιών, που είχαν ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Η επιλεκτική για πολλοστή φορά ευαισθησία της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον των φιλάθλων μας προκαλεί έντονα ερωτηματικά και επιβεβαιώνει την άποψή μας για παντελή έλλειψη ικανότητας στις τάξεις των Αστυνομικών Αρχών».

Ανακοίνωση της

ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.

για τα επεισόδια

Τις ευθύνες που της αναλογούν επέρριψε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός Βόλου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Στο κείμενο αναφέρονται οι ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και επιθέσεις κατά ατόμων που εργάζονταν στο χώρο του γηπέδου, ενώ εξαίρει τη φίλαθλη συμπεριφορά που επέδειξαν, όπως αναφέρει, οι οπαδοί των γηπεδούχων. Aναλυτικά η ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ:
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα συμφωνήσουμε εν μέρει σε ό, τι αφορά την Αστυνομία. Πραγματικά η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έκανε λάθος σχεδιασμό και δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Αυτό όμως το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν θέτει εκτός ευθυνών την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους της.
Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία και είναι μεγάλη ομάδα. Δεν επιτρέπεται όμως οι διοικούντες μίας τέτοιας μεγάλης ομάδας να προσπαθούν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τα έκτροπα και τους βανδαλισμούς των φιλάθλων τους και τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διότι όποιες ευθύνες κι αν έχει η Αστυνομία, σίγουρα δεν είναι αυτή που κατάστρεψε ολοσχερώς τις τουαλέτες του Σταδίου και τις πόρτες ασφαλείας, που προκάλεσε το ξήλωμα και το σπάσιμο των καθισμάτων, που άναψε εστίες φωτιάς, που φρόντισε για το ρήμαγμα των κυλικείων και που προκάλεσε τον τραυματισμό αθώων πολιτών και όχι μόνο…
Γρονθοκόπησαν μάλιστα ακόμη και τους υπαλλήλους των κυλικείων που δούλευαν για ένα μεροκάματο, κλέβοντας τις εισπράξεις τους. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να τα καταδικάσει και συγχρόνως να προσπαθήσει να αποβάλει αυτά τα κακοποιά στοιχεία από την οικογένειά της και από τα ελληνικά γήπεδα.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους καταπληκτικούς φιλάθλους μας που αν και προκλήθηκαν, με την άψογη συμπεριφορά τους απέτρεψαν τα χειρότερα. Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι είναι κάθετα αντίθετοι στη βία και αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο.
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, με οποιοδήποτε κόστος, αν πραγματικά θέλουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. Τελικά υπάρχει θεός και έβαλε το χέρι του, γιατί αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, σήμερα θα θρηνούσαμε ακόμη και θύματα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023