Πολιτική

Κάλεσμα Τσίπρα κατά των μέτρων

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης για το επώδυνο πακέτο

Σφοδρή επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης για τα προωθούμενα σκληρά μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αντεπίθεση μέσα κι έξω από τη Βουλή ώστε τα μέτρα να μην περάσουν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι εκβιαστική η προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα με μια ψηφοφορία στη Βουλή και έθεσε κάθε βουλευτή προ των ευθυνών του λέγοντας ότι έχει ευθύνη απέναντι όχι στην κομματική γραμμή, αλλά στην ιστορία.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αναζήτηση από την μεριά της κυβέρνησης του κατάλληλου περιτυλίγματος “ώστε να σερβιριστούν στον λαό τα προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας” ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως “δώρο” την επιμήκυνση που κατά τον ίδιο προσφέρθηκε ένα χρόνο πριν από το ΔΝΤ στην κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία όμως και την απέρριψε.

“Όταν εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό με επαναδιαπραγμάτευση τάχα και απαγκίστρωση, γνώριζαν πάρα πολύ καλά, ότι θα φέρουν αυτά τα μέτρα αμέσως μόλις πάρουν, κλέψουν, την ψήφο και πάρουν την διακυβέρνηση του τόπου. Τώρα όμως όλοι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστησαν από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν με ένα και μόνο πρόγραμμα. Με την ιερά βίβλο του μνημονίου. Και γνωρίζουμε όλοι και όλες, ότι σε αυτή την κρίσιμη στροφή, στα μέτρα των 11,5 δισ. που θα είναι πολύ περισσότερα, όλο το πολιτικό σύστημα, το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και το νεοφιλελεύθερο αυτό λόμπι του μνημονίου και της χρεοκοπίας της χώρας παίζει τα ρέστα του. Προσπαθεί να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, την συνταγή που έχει κονιορτοποιήσει όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Προσπαθεί παίζοντας με τις λέξεις και προσπαθώντας να παρουσιάσει ως επιτυχία το δωράκι της επιμήκυνσης”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπλήρωσε: “Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο προτάσεις εξουσίας. Δυο ξεκάθαρες επιλογές. Ή το μνημόνιο, ή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ακυρώνει το μνημόνιο και θέτει την βάση της ανασυγκρότησης. Ή την λιτότητα και την ύφεση, ή την ανάκαμψη και την άναπτυξη. Τώρα λοιπόν δεν χωράνε ψευδαισθήσεις. Ο ελληνικός λαός έχει από την μια το μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να συσπειρώσει σε ένα ενωτικό μέτωπο το ευρύτερο φάσμα των αριστερών, προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, με στόχο την έξοδο από την κρίση, την σωτηρία του λαού και του τόπου”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα υπογράμμισε ότι ένα κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας επιχειρεί να εξισώσει την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους Νεοναζί.

Επικρίνει την “αρχιτεκτονική του ευρώ”

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του που δημοσιεύει εφημερίδα της Αργεντινής, καθώς επικρίνει την αρχιτεκτονική του ευρώ, και προειδοποιεί ότι αν συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει.

“Το πρόβλημα δεν είναι το ενιαίο νόμισμα αλλά οι πολιτικές που συνοδεύουν αυτό το νόμισμα. Το ευρώ έχει μετατραπεί σε φυλακή για τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για τις πιο αδύναμες οικονομίες της περιφέρειας οι οποίες αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή την κρίση. Η αντίφαση είναι στην αρχιτεκτονική του ευρώ. Το ευρώ είναι ένα πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί εάν συνεχίσουμε έτσι” εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα Pagina12.

Αντιδράσεις

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα στην εφημερίδα της Αργεντινής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημειώνει ότι “την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ, ο κ. Τσίπρας θέλει να την καταστρέψει, μακαρίζοντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής”.

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει το ευρώ φυλακή για τους Ευρωπαίους, μπορεί και να ονειρεύεται και να επιδιώκει, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια ‘παραγκούπολη’, με λαθρομετανάστες, εξαθλίωση και εγκληματικότητα. Ευτυχώς για την πατρίδα και δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι τυχοδιώκτες” καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αδιάβαστος ή προβοκάτορας;”

Το ΚΚΕ έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι “ο λαός μάτωσε και ματώνει από τα άγρια μέτρα, έδωσε και δίνει αγώνες για να τα αποκρούσει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι εργαζόμενοι να τα ξεχάσουν και να τα υποτάξουν όλα στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, απ’ όπου θα συνεχίσει αυτός τη σφαγή των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το