Photo Gallery, Τοπικά

Θα ξεμπλοκάρουν τα έργα στην Κάρλα

Ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε στο Β’ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νάκο ότι θα προχωρήσει το έργο της άρδευσης

 

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών κ. Σταύρου Καλογιάννη ότι θα ξεμπλοκάρουν τα έργα στη λίμνη Κάρλα και θα προχωρήσουν άμεσα οι εργολαβίες που έχουν διακοπεί, απέσπασε ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Νάκος, σε συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Καλογιάννη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Νάκος με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, παρουσία του αρμόδιου διευθυντή της Δ7 Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων κ. Ποτουρίδη, ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι προκειμένου να προχωρήσει το έργο της άρδευσης, προϋπολογισμού σύμβασης 25 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», θα συγκροτηθεί άμεσα Επιτροπή, η οποία θα καθορίσει την αποζημίωση του εργολάβου και θα αποφασίσει τη συνέχιση των εργασιών από τον ίδιο, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα το σημαντικό αυτό έργο.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε πως θα ολοκληρωθούν οι εναπομένουσες απαλλοτριώσεις, ενώ σε επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Καλογιάννης και Νάκος με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα και η απαραίτητη συμφωνία με την Αρχαιολογία.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της ύδρευσης, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, αυτό θα προχωρήσει με την ίδια διαδικασία, συνδεόμενο με το έργο της άρδευσης, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα να ολοκληρωθεί πρώτα η άρδευση και κατόπιν να πραγματοποιηθούν οι απομένουσες γεωτρήσεις.

Τέλος, αναθεωρείται η μελέτη του έργου «Σκούπα», που παρουσίαζε ατέλειες και προβλήματα, ώστε να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό, όπως η τάφρος Κερασιώτη-Σ6 και ο 20 χιλιομέτρων συλλεκτήρας Σ3.

Το παραπάνω έργο, συνδυαζόμενο με την υπογραφείσα νέα εργολαβία για το έργο ορεινής υδρονομίας, θα ολοκληρώσει τα έργα που αποτελούν λειτουργικό σύνολο με το όλο έργο.

Επιπλέον, με παρέμβαση του κ. Νάκου, ζητήθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, να προχωρήσει ο φορέας διαχείρισης στην παραλαβή των ολοκληρωθέντων έργων.

Ο κ. Νάκος δήλωσε σχετικά: «Τα έργα στη λίμνη Κάρλα είναι ζωτικής σημασίας για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα. Πολύ περισσότερο στην παρούσα συγκυρία, το «ξεπάγωμα» των έργων αυτών θα αποτελέσει και μια πρόσθετη ανάσα για την τοπική οικονομία. Η ξεκάθαρη δέσμευση που έλαβα από τον αρμόδιο υπουργό κ. Καλογιάννη, ότι τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι άμεσα, με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίηση τόσο η δική μου όσο, κυρίως, των πολιτών της Μαγνησίας, μόλις δούμε τα έργα να παραδίδονται σε λειτουργία, προς όφελος της ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε απαραίτητη προσπάθεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το