Photo Gallery, Πολιτική

Θα μιλήσει τελικά στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες τηλεοπτικού καναλιού

 

 

 

ΑΘΗΝΑ, 22. Διέψευσαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κυβερνητικοί κύκλοι τα όσα μεταδόθηκαν νωρίτερα από τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με τη μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως κάθε χρόνο, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, εξ αφορμής και πληροφοριών για ενδεχόμενο κατάργησης της καθιερωμένης ομιλίας, που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς.
Πρόθεση, πάντως, του κυβερνητικού επιτελείου είναι η φετινή ΔΕΘ να μην έχει πλέον τον μάλλον εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία της κυβέρνησης θα είναι άκρως λιτή με τη συνοδεία του πρωθυπουργού μόνον από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία.
Η λιτή κυβερνητική παρουσία στη ΔΕΘ, λένε από την κυβέρνηση, υπαγορεύεται από την ανάγκη περιστολής των περιττών εξόδων, ειδικά στην περίοδο αυτή, κατά την οποία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει, πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού υφίστανται μεγάλες θυσίες.
Από την άλλη, όπως λένε στην κυβέρνηση, ο περιορισμός της κυβερνητικής παρουσίας αντανακλά την επιθυμία του πρωθυπουργού να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα «τακτοποιεί τα του οίκου της».
Υπό αυτή την έννοια ο πρωθυπουργός θέλει να μετατραπεί η ΔΕΘ σε χρήσιμο και λειτουργικό «εργαλείο» της κυβέρνησης, καθώς στη διάρκειά της θα εξαγγελθεί το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για το προσεχές διάστημα, το οποίο στην παρούσα συγκυρία συμπυκνώνεται στον όρο «ανάπτυξη».
Στο πλαίσιο αυτό, για τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζεται να προηγηθούν συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ ταυτοχρόνως έχουν δοθεί οδηγίες και κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα οδηγούν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στους σχεδιασμούς του κ. Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι η παρουσία του στη ΔΕΘ να έχει το χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής παρέμβασης, καθώς επιθυμεί να αναφερθεί στη θέση, στην πορεία και στην προοπτική της χώρας μέσα σε ένα εντελώς ρευστό διεθνές περιβάλλον.
Επίσης ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όχι όμως απαριθμώντας νόμους, αλλά επιχειρώντας να εντάξει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης σε ένα σύνολο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως έχει ο ίδιος αναφέρει πολλές φορές, έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.
Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό που θέλει να προσδώσει στην παρουσία του στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου είναι η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο του αισθήματος πολιτικής σταθερότητας, το οποίο εκτιμάται ότι βοηθά τα μέγιστα την πορεία της οικονομίας, αλλά και της στήριξης των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω του διαλόγου και της συνεννόησης.

 

Συσκέψεις

 

Σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη με αντικείμενο τη χρήση του Διαδικτύου σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του δημοσίου τομέα θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σύσκεψη με συνεργάτες του, με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, από ευρωπαϊκές χώρες.
Οι δύο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το