Photo Gallery, Τοπικά

Ζημιές λόγω καιρού στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς

Να αποζημιωθούν ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από τον ΕΛΓΑ

 

Την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών λόγω της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η παραγωγή τους από τις κακές καιρικές συνθήκες, ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από τον ΕΛΓΑ.

«Οι γεωπόνοι του Δήμου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, «είχαν το τελευταίο διάστημα επικοινωνία με τους παραγωγούς αμυγδάλων που δραστηριοποιούνται στις ορεινές και πεδινές περιοχές του Δήμου και οι οποίοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παραγωγή τους, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών δεν έδεσε ο καρπός, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ζημιές που θα φανούν και στο εισόδημά τους.

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλία παράγεται το 32% των αμυγδάλων πανελλαδικά».

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «τα τελευταία τρία χρόνια λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών οι αμυγδαλοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την μειωμένη παραγωγή. Το αμύγδαλο είναι ένα από τα προϊόντα που στηρίζουν την τοπική αγροτική οικονομία και γι’ αυτό αποτελεί ζημία, όταν η παραγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα. Αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η οικονομική κατάσταση των παραγωγών οι οποίοι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης έχουν να αντιμετωπίζουν και το ζήτημα της μειωμένης παραγωγής, άρα του κινδύνου αποψίλωσης του εισοδήματός τους. Ως Δήμος απευθυνθήκαμε ήδη στον ΕΛΓΑ ζητώντας την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες υποχρεώσεις. Άλλωστε οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει πρώτα να καλύψουν και το κόστος της παραγωγής».

Το Δημοτικό Ριζομύλου

Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου ξεκίνησαν οι εργασίες στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου στο Ριζόμυλο και οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι μεθαύριο Κυριακή, καθώς από Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα. Η στέγη του διδακτηρίου αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα τα οποία ήταν απαραίτητο να επισκευαστούν, ενώ η χρόνος των διακοπών του Πάσχα, ήταν ο κατάλληλος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Σημειώνεται πως το διδακτήριο έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, όπου γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τέλος, τις αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο Γραφείο Μνήμης υποβάλουν αυτή την περίοδο οι ενδιαφερόμενοι δημότες. Το Γραφείο Μνήμης λειτουργεί στο Βελεστίνο στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το νευρολόγο κ. Γάτο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το