Photo Gallery, Τοπικά

Ζει σε «βουνό» σκουπιδιών εδώ και χρόνια

 

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν εργάτες καθαριότητας, αστυνομικοί και πυροσβέστες χθες στην οδό Κανάρη-Γαλλίας

 

 

 

61χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το περασμένο Σάββατο από την οδό Κανάρη-Γαλλίας

 

 

 

Αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι από τον όγκο των άχρηστων

 

Σε θρίλερ φαίνεται να εξελίσσεται η «εξαφάνιση» μίας γυναίκας, 61 ετών, καθώς τα ίχνη της αγνοούνται από το περασμένο Σάββατο και έως χθες Παρασκευή – σχεδόν μία εβδομάδα μετά – δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της. Πρόκειται, όπως προκύπτει, για μία ιδιαίτερη περίπτωση, αφού αστυνομικοί, πυροσβέστες και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι μετέβησαν στο σπίτι της, στην οδό Κανάρη με Γαλλίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η γυναίκα βρισκόταν εκεί και αν ήταν εν ζωή, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα: Ένα βουνό, στην κυριολεξία από σκουπίδια, που εμπόδιζαν την είσοδό τους στο σπίτι της. «Τα σκουπίδια έφταναν μέχρι το ταβάνι» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά όλων. Κανείς δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει, αντικρίζοντας αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, αν η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι ή όχι. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως αναφέρθηκε,

απαιτείται ο καθαρισμός του σπιτιού από τα σκουπίδια. Η οποιαδήποτε ενέργεια απαιτεί την έκδοση εισαγγελικής απόφασης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα θα προχωρήσει η επιχείρηση καθαρισμού του σπιτιού από τα σκουπίδια και ο τυχόν εντοπισμός της γυναίκας, μέσα σ’ αυτό.

Την έρευνα, όπως έγινε γνωστό, «φρέναρε» συγγενικό της πρόσωπο, που ζήτησε να μην πειραχθεί τίποτε από το σπίτι αν δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή.

 

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βόλου, μαζί με πυροσβέστες μετέβησαν στην οδό Κανάρη, σε διώροφο σπίτι, καθώς η 61χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού είχε να δώσει σημεία ζωής από το περασμένο Σάββατο. Η απουσία της γυναίκας ανησύχησε τους γείτονες, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Η Αστυνομία ενημέρωσε συγγενικά της πρόσωπα (διαμένουν στη Λάρισα) σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν πληροφορίες για το πού μπορεί να είχε πάει. Δήλωσαν άγνοια και έτσι χθες το πρωί αστυνομικοί με πυροσβέστες προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της. Αυτό όμως που αντίκρισαν τους αιφνιδίασε, αλλά και τους εξέπληξε. Δεν μπορούσαν να μπουν, ούτε να δουν καν μέσα, από τα σκουπίδια. Όλος ο κάτω όροφος του σπιτιού έδειχνε να έχει μετατραπεί σε χώρος συλλογής απορριμμάτων.

Μηχάνημα-μπουλτόζα του Δήμου άνοιξε μία μικρή δίοδο στην είσοδο του σπιτιού για να εισέλθουν αστυνομικοί και πυροσβέστες προκειμένου «να ρίξουν μία ματιά». Τα φώτα στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν αναμμένα, η τηλεόραση βρισκόταν σε λειτουργία, ενώ υπάρχει στο χώρο έντονη μυρωδιά.

Όπως ανέφερε τόσο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης, όσο και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χαρ. Τσαμπάζης, η γυναίκα δεν θα μπορούσε – αν βρίσκεται στο σπίτι – να εντοπιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Απαιτείται να καθαριστεί ο χώρος. Ο αντιδήμαρχος προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού για την αποφυγή τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι γείτονες έδωσαν την πληροφορία ότι η 61χρονη διαμένει στον πάνω όροφο του σπιτιού. Ωστόσο οι αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν κατάφεραν χθες να ανέβουν λόγω του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών. Αποχώρησαν και θα επανέλθουν τη Δευτέρα.

Η 61χρονη είναι πολύ γνωστή στην περιοχή του Αναύρου εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μία καλοσυνάτη γυναίκα, που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, να μαζεύει χαρτιά, σακούλες, ξύλα, παλιά παιχνίδια, σίδερα και ό,τι έβρισκε στο δρόμο.

Κυκλοφορεί με ένα καροτσάκι λαϊκής αγοράς που το είχε πάντα γεμάτο με ό,τι μαζεύει από τα σκουπίδια. Είναι ομιλητική, αρκετά κοινωνική και συχνά βρίσκεται σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Βόλο.

Στη γειτονιά φαίνεται να την συμπαθούν, παρ’ ότι η εμμονή της να συγκεντρώνει ό,τι έβρισκε μπροστά της και να τα μεταφέρει σπίτι της δημιουργούσε προβλήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμπάζης, επειδή το δικό της σπίτι έχει γεμίσει με σκουπίδια, η γυναίκα άρχισε να συγκεντρώνει σκουπίδια και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, σε απόσταση 20 μέτρων περίπου από το δικό της.

Τελευταία φορά οι γείτονες, όπως ανέφεραν στις αρχές, την είδαν το Σάββατο. Έχει ένα αδερφό που μένει στη Λάρισα. Μένει μόνη από τότε που έχασε τη μητέρα της

Πηγαίνει πολύ συχνά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ παρακολουθεί πολλές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, αλλά και πολιτικές.

Συχνάζει σε τυροπιτάδικο της οδού Πολυμέρη και μάλιστα την αναζήτησε και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αυτού, όταν είδε πως είχε μέρες να εμφανιστεί. Το σπίτι της εφάπτεται με την αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Κανάρη. Στο πεζούλι του σχολείου φαίνεται ότι περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας της. «Εκεί έτρωγε, εκεί καθόταν, εκεί ξεδιάλεγε όσα μάζευε από το δρόμο», λένε οι γείτονες. Οι οποίοι ανησυχούν, γιατί δεν έχει τύχει να λείψει ξανά για τόσες μέρες, όπως αναφέρουν και την αγαπούν.

Το ισόγειο του σπιτιού της, κάτι σαν πιλοτή, ήταν αδιαπέραστο από τα σκουπίδια που είχε μαζέψει εδώ και χρόνια. Η Υπηρεσία Καθαριότητας έκοψε ένα μικρό δένδρο μπροστά στο σπίτι για να έχει πρόσβαση η μπουλντόζα. Χθες το πρωί εργάστηκαν έξι εργάτες καθαριότητας με μάσκες, μια μπουλντόζα και ένα φορτηγό του Δήμου που έκανε πολλές «βόλτες» για να ανοίξει δίοδος και μόνο προς τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι γείτονες να μάθουν για την τύχη της…

Η έρευνα της ερχόμενης Δευτέρας αναμένεται να δώσει απάντηση, αν και είναι αδιανόητο να μη γίνονται άμεσα αυτές οι διαδικασίες…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το