Photo Gallery, Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Ανεφάρμοστο το «Ζάππειο ΙΙΙ»

Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Σε διπλό μέτωπο επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Ιωάννινα την Κυριακή. Με αφορμή την παρουσίαση του «Ζάππειο ΙΙΙ», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ανεφάρμοστες εξαγγελίες» και «εμπόριο ψευδαισθήσεων», ενώ σημείωσε ότι κάθε παρουσίαση στο Ζάππειο ανατρέπει την προηγούμενη. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» την αντιπαράθεση μαζί του σε ντιμπέιτ. «Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ανεφάρμοστα» όσα εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, είπε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από εξαγγελίες που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και παρατήρησε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία το Ζάππειο 4, το Ζάππειο 5, το Ζάππειο 6, διότι το καθένα από αυτά ανατρέπει το προηγούμενο. Το Ζάππειο 3 δεν έχει καμιά σχέση με το Ζάππειο 1 και την αντιμνημονιακή πολιτική του».
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «εμπόριο ψευδαισθήσεων», σημειώνοντας ότι σε ορισμένα θέματα λέει «ψέματα» και σε άλλα προχωρά σε εξαγγελίες για πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται.
«Ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που ψάχνουμε τρόπους να προστατέψουμε τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων. Υπάρχει και ηθικό πρόβλημα. Αν ήταν μια γενική πρόταση για όλες τις καταθέσεις, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να τη συζητούσαμε. Οι Έλληνες που άφησαν 170 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες είναι οι χαζοί της υπόθεσης;» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Για το 13ο και 14ο μισθό, τι εγγυάται; Αυτό που ήδη πέτυχα εγώ;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Λέει ο κ. Σαμαράς για φοροαπαλλαγές. Μα, τότε, γιατί αποχώρησε από το διάλογο για το εθνικό φορολογικό, αντί να έρθει να συζητήσουμε δίκαιες αλλαγές;».
«Ο κ. Σαμαράς άφησε ασχολίαστη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει η προσαρμογή σε τρία αντί για δύο χρόνια για να είναι πιο ήπια» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά γιατί «παρουσία του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν στη διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ ενώ είναι σκληρός με το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε, δε, τον κ. Σαμαρά γιατί με την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο «θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου».
Όσον αφορά στο θέμα της αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ωραία! Να περάσει, να αναλάβει, να δει πως είναι! Ο τόπος δεν εμπιστεύεται μόνη της τη ΝΔ. Δεν εμπιστεύεται κανέναν μόνο του, αυτή είναι η αλήθεια. Θέλει συνεργασίες και ευρύτερα σχήματα. Απέναντι στη στρατηγική της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας».
Εκ παραλλήλου, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι» να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και πρόκληση για τηλεοπτική αναμέτρηση. Επανέλαβε τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ντιμπέιτ και είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει θα είναι η πρώτη φορά μετά από μια μακρά περίοδο και ο κ. Σαμαράς θα υποβαθμίσει τον πολιτικό διάλογο και πολιτισμό.
Το αποτέλεσμα των εκλογών βρίσκεται στα χέρια της δημοκρατικής παράταξης, σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, είπε και απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση στις κάλπες. «Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαγκίστρωση της χώρας από το μνημόνιο» τόνισε και υπογράμμισε πως ο τόπος χρειάζεται ειλικρίνεια και πρέπει να υπογραφεί ένα συμβόλαιο τιμής και αλήθειας με τον ελληνικό λαό. «Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του νωρίτερα χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης.
Για την Αριστερά τόνισε ότι δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτε μεταξύ τους. Στο ΚΚΕ καταλόγισε «επικίνδυνο» αντιευρωπαϊσμό, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «επαμφοτερίζουσες» και οι μισές τάσσονται κατά του ευρώ, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του γιατί άκουσε τον κ. Κουβέλη να μιλάει για επαναληπτικές εκλογές, όπως ο κ. Σαμαράς.

Απάντηση Φώφης στο Σαμαρά

«Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο.
«Περιμένουμε με ενδιαφέρον το Ζάππειο 4 γιατί το σημερινό Ζάππειο 3 δεν ήταν παρά η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Σαμαρά να εξηγήσει τις ανακολουθίες, τις ασυνέπειες και τις αντιφάσεις του σε σχέση με το Ζάππειο 1 και το Ζάππειο 2.
Ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την κυβέρνηση της ΝΔ και την κατάσταση στην οποία αυτή παρέδωσε τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009. Επανέλαβε το γνωστό μοτίβο: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και δική του πρωθυπουργία με λευκή εντολή.
Αδυνατεί προφανώς να αντιληφθεί ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, να θωρακίσει την πατρίδα από τους διεθνείς κινδύνους και να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες» και κατηγορεί τον κ. Σαμαρά δεν τοποθετείται σε σχέση με τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανταπάντηση ΝΔ

Ανταπέδωσε τα πυρά στο ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την κριτική που άσκησε η Φ. Γεννηματά για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι «έχει ξεπεράσει ακόμη και τα δικά του όρια θράσους», κατηγορώντας τον για ασυνέπεια σε σειρά αποφάσεων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε:
«Ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια θράσους. Απαιτείται θράσος να μιλά για ασυνέπειες και αντιφάσεις εκείνος που τον Ιούνιο βεβαίωνε ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι, μετά απέκλειε το χαράτσι της ΔΕΗ, μετά έλεγε πως δεν θα χρειάζονταν άλλα μέτρα και μετά έκανε τα ακριβώς αντίθετα.
Απαιτείται θράσος για να προσποιείται πως δεν κατάλαβε ότι δύο φορές φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, διέσυραν τη χώρα σαν διεφθαρμένη και παρομοίαζαν την οικονομία με Τιτανικό που βουλιάζει. Απαιτείται θράσος να υπόσχεται, λίγο πριν τις εκλογές, αντιμετώπιση της ακρίβειας και να μιλά για την ανεργία των νέων, για κοινωνικό δίχτυ και υπερχρεωμένους επαγγελματίες, εκείνος, που -ως στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τσάρος της Οικονομίας- παρακολουθούσε αδρανής την ακρίβεια, εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, κατακράτησε 6,5 δισ. ευρώ χρωστούμενα του κράτους στους ιδιώτες, αφαίρεσε τα επιδόματα των πολυτέκνων, έκοψε ακόμη και τις πιο χαμηλές συντάξεις. Απαιτείται θράσος να μιλά για αναπτυξιακές παρεμβάσεις επικαλούμενος μια επιστολή που έστειλε προς τον κ. Μπαρόζο όταν ήδη είχε φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, όταν τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε όσο ήταν υπουργός και όταν ήδη είχε ετοιμαστεί και είχε διαρρεύσει η έκθεση Μπαρόζο για την ανάπτυξη. »Απαιτείται ακόμη περισσότερο θράσος να εγκαλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν είναι γνωστό πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς, από το Φεβρουάριο του 2010, πρότεινε τα 23 μέτρα ανάσες, ο κ. Βενιζέλος συνέτασσε ως υπουργός και διόρθωνε ως νομικός το μνημόνιο, το οποίο στη συνέχεια ο ίδιος επόπτευσε και ο ίδιος εκτέλεσε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το