Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Επιστροφή στις επιτυχίες θέλει η Νίκη

Η ήττα από την ΑΕΠ Ηρακλής «φρέναρε» την ανοδική πορεία της Νίκης, αλλά οι «κυανόλευκοι» εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Υπό προϋποθέσεις μπορούν να τερματίσουν ακόμη και στην 1η θέση του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που οδηγεί απ’ ευθείας στην παραπάνω κατηγορία, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξουν στα πλέι οφ. Πάντως, προτεραιότητα τους είναι να κερδίσουν το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, που είναι αυτό με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας στο «Παντελής Μαγουλάς». Λόγω της εκκρεμότητας με τον αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, ίσως η τελευταία αγωνιστική αναβληθεί.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η Νίκη δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο «Καυταντζόγλειο» από την ΑΕΠ Ηρακλής και έτσι οπισθοχώρησε στην 3η θέση του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 37 πόντους (όσους έχει και ο Απόλλων Καλαμαριάς) έναντι 38 του Οικονόμου Τσαριτσάνης που την προσπέρασε και 40 του πρωτοπόρου Εθνικού Γαζώρου, που έχει ένα ματς λιγότερο διότι δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Τύρναβο που δεν πραγματοποιήθηκε, διότι οι φιλοξενούμενοι κατήγγειλαν επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή τους. 

Η μη διεξαγωγή αυτής της αναμέτρησης φέρνει μεγάλο μπέρδεμα στον όμιλο και ίσως να οδηγήσει και στην αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, αφού πρώτα θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την τύχη της από την διοργανώτρια Αρχή. Και αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να παίξουν όλοι την ερχόμενη Κυριακή και να εκκρεμεί μόνο αυτό το παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες θα ξέρουν τι χρειάζονται για να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Λογικά σήμερα η Ένωση Football League-Football League 2 θα ορίσει ή όχι της συναντήσεις της 22ης αγωνιστικής για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Εθνικός Γαζώρου, όσο και ο Τύρναβος ζητούν να πάρουν στα «χαρτιά» το μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Τυρναβίτες καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους για την επίθεση που δέχθηκαν, ενώ οι άνθρωποι του Εθνικού υποστηρίζουν πως το ματς δεν έγινε με υπαιτιότητα του Τυρνάβου που επέλεξε να μεταβεί στο γήπεδο χωρίς συνοδεία Αστυνομίας. Επίσης κάνουν λόγω για «θέατρο» των φιλοξενουμένων που δεν έχουν στα χέρια τους καμία ιατροδικαστική γνωμάτευση για τους τραυματίες.

Στη Νίκη παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις, αφού αν μηδενιστεί ο Εθνικός τότε οι «κυανόλευκοι» αποκτούν ελπίδες ακόμη και για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο.

Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να παλέψουν για τη 2η θέση που στα πλέι οφ δίνει μπόνους δύο βαθμών. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε το εντός έδρας παιχνίδι τους με τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας και φυσικά να μη νικήσει ο Οικονόμος μέσα στην Καλαμαριά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η Νίκη υπερτερεί τόσο του Οικονόμου (μετρά μία νίκη με 2-1 και μία ισοπαλία με 0-0), όσο και του Απόλλωνα Καλαμαριάς (έχασε στον πρώτο γύρο με 1-0, αλλά κέρδισε στον δεύτερο με 2-0), ενώ με τον Εθνικό Γαζώρου η ομάδα του Βόλου έχει από μία νίκη και ήττα με το ίδιο σκορ (1-0). 

Θεωρητικά το ματς με τον Μέγα Αλέξανδρο συγκαταλέγεται στα …εύκολα, αλλά ουδείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης το αντιμετωπίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει παιχνίδι που κερδίζεται μόνο με τις φανέλες. Θα πρέπει όσοι χρησιμοποιηθούν από τον τεχνικό Περικλή Αμανατίδη να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να φέρουν το ματς στα μέτρα της Νίκης, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χωρίς Πουλάκο η προπόνηση

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές της Νίκης, μετά το ρεπό της Δευτέρας, με τον Γιώργο Πουλάκο να είναι ο μοναδικός που δεν γυμνάστηκε. Ο ικανός επιθετικός ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον δικέφαλο και έκανε θεραπεία, αλλά σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδας θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. 

Από κει και πέρα, για το ματς με τον Μέγα Αλέξανδρο ο κ. Αμανατίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες δύο παικτών. Πρόκειται για τον Παντελή Ριζογιάννη που θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που του είχε επιβληθεί, καθώς και τον Ιωσήφ Λαμπρόπουλο. Ο τελευταίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα και εφόσον δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι θα εκτίσει την τιμωρία του σε αυτό με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Σε απολογία αύριο η ΠΑΕ Νίκη

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League – Football League 2 κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη  24/05/2012 και ώρα 10.30 την ΠΑΕ Νίκη και επίσης τον προπονητή Π. Αμανατίδη και τον γυμναστή Ι. Μωυσιάδη για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, ,12 του Πειθαρχικού Κώδικα στον αγώνα Νίκη-Εθνικός Γαζώρου, που διεξήχθη στις 13-5-2012 στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».

 

Share
Ετικέτες: Νίκη

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023