Photo Gallery, Τοπικά

Εξυπηρετεί τακτικά πάνω από 200 άτομα

 

Η «Διακονία» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

 

Αυξάνονται οι ανάγκες ακόμη και για ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της «Διακονίας»

 

 

 

Αυξάνονται μήνα με το μήνα οι άποροι και όσοι έχουν οικονομικά προβλήματα, που μεταβαίνουν στο χώρο που διατηρεί η Μητρόπολη Δημητριάδος στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Εφραίμ, Παΐσιου και Αμβρόσιου, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Καρτάλη 9 και Γλάδστωνος, για να προμηθευτούν ρούχα και παπούτσια. Μέχρι πρότινος την ανάγκη αυτή είχαν κυρίως οι φυλακισμένοι, οι τσιγγάνοι και αλλοδαποί. Το τελευταίο διάστημα όμως παρατηρείται το φαινόμενο ακόμη και οι ντόπιοι να καταφεύγουν σε αυτή την υπηρεσία της Μητρόπολης.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Στη «Διακονία», όπως έχει ονομαστεί ο υπόγειος χώρος στο Ιερό Παρεκκλήσι, που φυλάσσονται τα ρούχα, τα υποδήματα και τα κλινοσκεπάσματα, μπορεί κανείς να απευθυνθεί σχεδόν όλες τις ημέρες για να πάρει τα απαραίτητα αγαθά.

«Βλέπουμε ότι εδώ και δέκα μήνες που λειτουργεί πιο οργανωμένα η Διακονία, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι συνάνθρωποι, οι οποίοι προσέρχονται για να προμηθευτούν κάποιο ρούχο. Μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν οι φυλακισμένοι, οι τσιγγάνοι και οι αλλοδαποί. Πλέον έρχονται και αρκετοί ντόπιοι, κάποιοι εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες» μας λέει υπάλληλος της Μητρόπολης που εργάζεται στην υπηρεσία.

Η «Διακονία» στηρίζεται στην προσφορά των συμπολιτών, οι οποίοι προσφέρουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται. Προϋπόθεση για μια προσφορά είναι τα είδη, όπως ρούχα και κλινοσκεπάσματα, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, να είναι πλυμένα και σιδερωμένα.

Όλα τα ράφια στον υπόγειο χώρο, είναι γεμάτα από ρούχα και υποδήματα, έτοιμα να διατεθούν στους απόρους

Πάνω από 200 άτομα υπολογίζεται πως εξυπηρετούνται τακτικά πλέον από τη «Διακονία», η οποία ανήκει στο Σύλλογο «Εσταυρωμένο» με υπεύθυνο τον π. Θεόδωρο Μπατάκα.

Η υπηρεσία ενημερώνεται για τους απόρους μέσω των Ενοριών και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι αποστέλλουν έγγραφο, προκειμένου αυτός που λαμβάνει τα ρούχα και τα υποδήματα να τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Πάντως εντός των ημερών από τη Μητρόπολη Δημητριάδος θα καθιερωθεί, ώστε κάθε Τρίτη να μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη και να μεταβαίνει στη Διακονία για να εξυπηρετηθεί. Άλλωστε υπάρχουν και συμπολίτες, οι οποίοι είναι άποροι και δεν έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα για να μεταβούν στην ενορία ή θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Όπως τόνισε ο υπάλληλος κ. Γερμάνης Πανταζής, υπάρχει μια αύξηση στην προσέλευση των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια.

Το έργο της «διακονίας» στηρίζεται και από 35 περίπου εθελοντές και εθελόντριες που ενεργοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως στη διαλογή και ταξινόμηση των ρούχων, των κλινοσκεπασμάτων και των υποδημάτων.

Καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι μπορούν οι συμπολίτες να προσφέρουν τα είδη που δεν χρειάζονται. Η διάθεση των ρούχων γίνεται την Τετάρτη και την Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, καθώς και  τη Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 4.30 μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της Διακονίας σημειώνοντας πως οι ανάγκες εκτός από τη σίτιση και τη στέγαση έχουν επεκταθεί μέχρι και το ρουχισμό και τα κλινοσκεπάσματα. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται χάρη στο πνεύμα αλληλεγγύης των πιστών και των εθελοντών.

Ανέφερε δε την περίπτωση μιας οικογένειας, της οποίας κάηκε το σπίτι και μέσω της Διακονίας διατέθηκε ο εξοπλισμός με έπιπλα.

 

Το Φροντιστήριο

Λειτουργικής

Γλώσσας

 

Για την ανάγκη ενότητας του λαού και εντονότερης προσευχής κατά τη δύσκολη και ανατρεπτική περίοδο που διέρχεται ο τόπος, μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην έναρξη του 2ου Κύκλου του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσας της τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, παρουσία 70 και πλέον συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου της λειτουργικής γλώσσας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, με διδάσκουσα την Μοναχή Λαυρεντία, Φιλόλογο, αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το