Τοπικά

Εξιχνίαση δράσης Αλβανών διαρρηκτών

ΛΗΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Η δράση σπείρας Αλβανών, που είχε προχωρήσει σε κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις σπιτιών, και στη Μαγνησία, στο χρονικό διάστημα από τις 11 Αυγούστου 2002 έως τις 17 Ιουλίου 2011, εξιχνιάστηκε  από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

 Οι  τέσσερις αλλοδαποί, τρεις εκ των οποίων τώρα είναι έγκλειστοι στις φυλακές στο ίδιο διάστημα έδρασαν και στη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την εξιχνίαση των υποθέσεων ανέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ταυτοποίησαν ως δράστες, τους τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 18, 22, 22 και 35 ετών, τρεις από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω τον Ιούλιο του 2011 διέρρηξαν δύο σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2011 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, ο 35χρονος με έναν εκ των 22χρονων διέρρηξαν δύο σπίτια και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα σπίτι. Επιπλέον προέκυψε ότι ο 35χρονος τον Αύγουστο του 2002 σε περιοχή της Μαγνησίας διέρρηξε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Συνολικά, αφαίρεσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ περίπου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το