Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ενίσχυση Καθαριότητας στο Δήμο Ν. Πηλίου

Εν όψει της τουριστικής περιόδου πλαισιώνεται με 18 εποχικούς υπάλληλους
Εν όψει της τουριστικής περιόδου πλαισιώνεται με 18 εποχικούς υπάλληλους

Στην ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την καλύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των παραλιών προχωρεί ήδη η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Η αρμόδια Υπηρεσία ενισχύεται ήδη με 18 εποχικούς υπάλληλους, ενώ στον προγραμματισμό του Δήμου είναι και η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων με ένα επιπλέον απορριμματοφόρο και ένα αντίστοιχο εφεδρικό. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν τα λάθη και τις παραλείψεις της αντίστοιχης περσινής χρονιάς, με τους ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους απορριμμάτων σε χωριά, οικισμούς και ακτές, δηλώνουν η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Σύμφωνα με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και την αρμόδια Υπηρεσία, η βελτίωση της κατάστασης και της λειτουργίας του τομέα της Καθαριότητας θα είναι εμφανής τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς κυρίαρχος και πρωταρχικός στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των παραλιών σε καθημερινή βάση.
Για την επίτευξη του στόχου η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου προχωρεί ήδη στην ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό, καθώς και στην αύξηση του στόλου των απορριμματοφόρων με δύο ακόμη οχήματα.
Το μόνιμο προσωπικό, το οποίο απασχολείται στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, πλαισιώνεται με 18 επιπλέον εποχικούς υπάλληλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας οκτώ μηνών.
Οι 18 συνολικά εποχικοί υπάλληλοι ανέλαβαν ήδη καθήκοντα και λαμβάνουν τις απαιτούμενες κατευθύνσεις από τους επικεφαλής της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούν στα χωριά και τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Βάσει του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου και της αρμόδιας Υπηρεσίας, οι 18 εποχικοί υπάλληλοι θα απασχολούνται στην Καθαριότητα μέχρι και το ερχόμενο φθινόπωρο.
Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, ο στόλος των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας πρόκειται σύντομα να ενισχυθεί με ένα επιπλέον απορριμματοφόρο, ενώ διαθέσιμο θα υπάρχει και ένα εφεδρικό για την περίπτωση κατά την οποία σημειωθούν τυχόν βλάβες ή προκύψουν τεχνικά προβλήματα στα υπόλοιπα απορριμματοφόρα.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, προκειμένου το σύνολο του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας να είναι πανέτοιμο για την τουριστική περίοδο.
«Η Υπηρεσία Καθαριότητας» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την τουριστική περίοδο. Το μόνιμο προσωπικό πλαισιώνεται ήδη με 18 εποχικούς υπάλληλους, οι οποίοι απασχολούνται στον τομέα της Καθαριότητας με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας οκτώ μηνών και θα ενισχύουν την Υπηρεσία μέχρι και το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι εποχικοί υπάλληλοι θα απασχολούνται σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς, με έμφαση στο παραλιακό μέτωπο. Επιπλέον, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα ενισχυθεί με ένα επιπλέον απορριμματοφόρο και θα υπάρχει και ένα εφεδρικό για κάθε ενδεχόμενο. Κυρίαρχος και πρωταρχικός μας στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και η καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των παραλιών. Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη και τις παραλείψεις της αντίστοιχης περσινής χρονιάς. Η βελτίωση της κατάστασης και της λειτουργίας του τομέα της Καθαριότητας θα είναι εμφανής τη φετινή τουριστική περίοδο. Τόσο η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους, όσο και η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στις παραλίες θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση και δεν θα υπάρξουν προβλήματα» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το