Κατηγορίες: Πολιτισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άη Στράτης - Φωτογραφικά ίχνη (1940-1970)», με φωτογραφίες από το αρχείο του αυτοδίδακτου φωτογράφου Βασίλη Μανικάκη φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο. Η έκθεση θα παρουσιαστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 13:00, 18:00 -21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 13:00.

Εκθέσεις

–Η θεματική ενότητα «Βακχεία» του Αστέρη Γκέκα παρουσιάζεται έως τις 30 του Νοέμβρη στην Κάβα Οινομάθεια (Πολυμέρη 72).

Θέατρο

–Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή «Τη φάρμα των ζώων» του Τζόρτζ Όργουελ από 12 έως 17 Νοεμβρίου στο «Αχίλλειον» και ώρα 21.00.

Διάφορα

–Μεταξύ των ποικίλων προγραμμάτων της ομάδας ΧΕΝ Βόλου συμπεριλαμβάνονται  τμήματα μουσικής και κοσμήματος από υπεύθυνες κυρίες – μέλη της ΧΕΝ. Πληροφορίες για τη μουσική στο τηλ.: 6944437485 και για το κόσμημα στο τηλ.: 6973516416.

–Αύριο Πέμπτη 8/11, στην αίθουσα του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος-Ογλ) και ώρα 6.30 μ.μ., ο κ. Κυρ. Νησιώτης θα παρουσιάσει «Τα δυτικά παράλια της Μικρασίας: Τρωάδα – Σμύρνη – Έφεσος – Αλικαρνασσός». Προβολή με σχετικό dvd. Είσοδος ελεύθερη.

–Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, παρουσιάζει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (Σπ. Σπυρίδη 130) στη θεατρική μουσική παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, σε καλλιτεχνική σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά και σε μουσική σύνθεση Έλενας Λύρη. Στο πιάνο η Νεκταρία Παπαδημητρίου. Τραγούδι η Βάλια Αθανασιά. Προλογίζει η ιστορικός κ. Μαρία Σπανού.

–20ωρο σεμινάριο με ασκήσεις, παιχνίδια και δρώμενα κοινωνικού θεάτρου και μουσικοκινητικής θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου σε πέντε 4ωρες συναντήσεις με εισηγητή τον εμψυχωτή – παιδαγωγό Μανώλη Φιλιππάκη στο ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Κύπρου.Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οργάνωση σεμιναρίου: Καίτη Καραχάλιου, τηλ. επικοινωνίας 6947196558.

 

Ομιλίες

–Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο Park, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, παράρτημα Βόλου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ομιλία του ψυχολόγου κ. Αργύρη Μπισακού με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση».

— Συνεχίζεται και φέτος κάθε Σάββατο στις 7.15 μ.μ., στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος 180-Ογλ) η προσπάθεια ερμηνευτικής προσεγγίσεως υμνογραφικών κειμένων της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Την εκδήλωση επιμελούνται οι θεολόγοι Βασ. Κοτσμανίδης, Χαρίτων Σαχίνης και ο φιλόλογος Γιάννης Πατρίκος. Είσοδος ελεύθερη για όλους.

–Αύριο Τετάρτη 7/11 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Ο Απ. Παύλος» (Αλεξάνδρας-Κ. Καρτάλη) θα τελεστεί αγιασμός για την έναρξη της νέας πνευματικής περιόδου και θα μιλήσει η κ. Αλίκη Μούτου, φιλόλογος, πρ. λυκειάρχης, με θέμα «Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον». Είσοδος ελεύθερη για όλους.

 

Παραδοσιακοί χοροί

— Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει και φέτος τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες. Υπάρχει τμήμα ενηλίκων και τμήματα για τους μαθητές (μικροί και μεγάλοι). Δάσκαλος του χορευτικού και φέτος θα είναι ο Γιάννης Γουρνάρης. Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο τμήμα παραδοσιακών χορών στα μέλη του συλλόγου και το δάσκαλο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Για την 9η νίκη ο Ολυμπιακός παίζει με τον Πανιώνιο σήμερα στο Βασδέκειο

Οκτώ νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές μετρά στη φετινή Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός, που στο σημερινό…

29 Νοεμβρίου 2023

Διαγράφηκε δάνειο χαμηλοσυνταξιούχου σε ποσοστό 65,84% μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Οφειλή σε ποσοστό 65,84% διέγραψε πιστωτικό ίδρυμα σε ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο, μετά την παρέμβαση της Ένωσης…

29 Νοεμβρίου 2023

Έτοιμος για νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό ο Βόλος

Μονόδρομος φαντάζει η νίκη για τον Βόλο στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Η…

29 Νοεμβρίου 2023

Λιμένας Βόλου: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Goldair – Ανοίγει ο δρόμος για ΟΛΘ-Σαββίδη

Απορρίφθηκε από την αρμόδια Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), όπως τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, και…

29 Νοεμβρίου 2023

Παρουσιάστηκε στο Παρίσι το λεύκωμα «Παραλλάξεις» και η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου

  Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στην Galerie Les Minimes, Le Marais, στο Παρίσι, έγινε η…

29 Νοεμβρίου 2023

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει σήμερα στις 19.00 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Στη συνεδρίαση,…

29 Νοεμβρίου 2023