Photo Gallery, Τοπικά

Εκδήλωση πυρκαγιάς στην οδό Λαρίσης

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

 

Έμφαση στην άμεση επέμβαση στα σημεία εκδήλωσης πυρκαγιών με ισχυρή δύναμη κατάσβεσης, φαίνεται πως δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όπως αποδείχτηκε σε ένα ακόμη περιστατικό χθες κοντά στον ανισόπεδο κόμβο του Περιφερειακού στην οδό Λαρίσης.

Όπως και στη φωτιά στις Αλυκές και σε προηγούμενες, έτσι και χθες η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και άμεση.

Το «κουδούνι» της πυρκαγιάς χτύπησε στις 11 το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με περιστατικό σε μια περιοχή με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις αυτοκινήτων, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες.

Τα πυροσβεστικά έφευγαν το ένα πίσω από το άλλο και σε σύντομο διάστημα έξι οχήματα με είκοσι άτομα επιχειρούσαν με στόχο τον άμεσο περιορισμό και την κατάσβεση καθώς στην περιοχή διέρχεται και δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

«Το τοπογραφικό ανάγλυφο, με τα ξερόχορτα στο ένα μέτρο και τους θάμνους να αναφλέγονται σε μπαρούτι, δεν επέτρεπε καθυστερήσεις. Έχουμε την άποψη πως το συμβάν δεν πρέπει να ανοίγει, δηλαδή να ξεφεύγει και μετά να τρέχουμε από ένα σωρό πλευρές να σταματάμε τη φωτιά. Με ισχυρές δυνάμεις, με άμεση κινητοποίηση και με στοχευμένες επιχειρήσεις έχουμε καταφέρει, όπως και σήμερα, σύντομες κατασβέσεις με μικρές απώλειες στη βλάστηση των περιοχών», επισημαίνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλο, πύραρχος κ. Νικ. Μιχαλάκης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλα τα περιστατικά, συντονίζοντας επί τόπου τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και δύο πεζοπόρα τμήματα (είκοσι άτομα), η κατάσβεση ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της, καταστρέφοντας αγριελιές, πουρνάρια και άλλους θάμνους.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το