Οικονομία, Πρώτο Θέμα (old)

Εθελούσια έξοδος στην Πειραιώς για το 10% του προσωπικού

ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τους όρους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου που αφορά το 10% του προσωπικού που απασχολεί στην Ελλάδα, γνωστοποίησε πριν από λίγο η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω αυτής της διαδικασίας θα αποχωρήσουν από την τράπεζα και τις εν Ελλάδι θυγατρικές της περί τα 1.800 άτομα, από το σύνολο των 18.000 απασχολούμενων  στην εγχώρια αγορά.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο τελικώς επισπεύστηκε η εφαρμογή του.
Μετά τις τελευταίες εξαγορές η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα κληθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο, βασικές πτυχές του οποίου θα είναι η συρρίκνωση του δικτύου και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες, οι οποίες εκτιμώνται στα 500 εκατ. ευρώ ετησίως, αρχής γενομένης από το 2016.
Όπως είπε μιλώντας στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας, στόχος της διοίκησης του ομίλου αποτελεί η επιστροφή του σε κερδοφορία από το 2015.

Το πακέτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της αποζημίωσης θα κυμανθεί μεταξύ 8.000 και 170.000 ευρώ, ανάλογα με την προϋπηρεσία του εργαζομένου, την ηλικία του και την οικογενειακή του κατάσταση.

Ειδικότερα, θα δοθεί η νόμιμη αποζημίωση χωρίς προειδοποίηση και επιπρόσθετα ένα μπόνους το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας στην τράπεζα, την ηλικία του εργαζομένου και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Σε σχέση με το δανεισμό του προσωπικού, προβλέπεται διατήρηση των ευνοϊκών όρων στις συμβάσεις και μετά την αποχώρηση από την τράπεζα, ενώ αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα συμψηφίζονται με το ποσό της αποζημίωσης.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το