Αθλητισμός

Εβδομάδα …φωτιά για τον Ολυμπιακό Β.

Μια εβδομάδα ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική, όσον αφορά τις επιδιώξεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ξεκινά. Η βολιώτικη ΠΑΕ ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο, ίσως και σήμερα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ αύριο Τρίτη και την προσεχή Πέμπτη θα δώσει δύο καθοριστικές δικαστικές μάχες, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα. 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμος και σήμερα οι διοικούντες την ΠΑΕ θα βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν τις τελικές επαφές και συζητήσεις με τον νομικό επιτελείο, πριν την κατάθεση του φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θυμίζουμε πως πέρα από την αλλαγή που υπήρξε στη μετοχική σύνθεση (απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του πιστοποιητικού), η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Επίσης ο ισολογισμός είναι έτοιμος, όπως και ο προϋπολογισμός της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δεν πρόκειται να κατατεθεί ρόστερ, από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν διαθέτει κανέναν ποδοσφαιριστή. Ακόμη και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ17 και Κ20 αναμένεται αν επιστρέψουν στην ομάδα (αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους ως δανεικοί) την 1η Ιουλίου.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου φρόντισαν, πάντως, να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκφράζουν την αισιοδοξία τους, πως η ΕΕΑ θα χορηγήσει στην ομάδα το απαραίτητο πιστοποιητικό. Ακόμη, πάντως και αν η Επιτροπή διαπιστώσει πως ο φάκελος παρουσιάζει κάποιες ατέλειες, θα δοθεί το χρονικό περιθώριο στην ΠΑΕ να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να καταθέσει εκ νέου τον φάκελο, ζητώντας την επανεξέτασή του. Αυτό προβλέπεται και από το νέο αθλητικό νόμο και την τροπολογία που ψηφίστηκε στο άρθρο 19, η οποία επιτρέπει στις ΠΑΕ να ζητούν οι ίδιες την επανεξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ, με την Επιτροπή να είναι υποχρεωμένη να το κάνει.

Θα πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε πως ακόμη και αν κατατεθεί σήμερα ο φάκελος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι χρονικά αδύνατο να εξεταστεί αύριο, στην περίπτωση που συνεδριάσει, όπως είναι προγραμματισμένο, η ΕΕΑ. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει πρώτα ένα μέλος της Επιτροπής να πάρει τον φάκελο, να τον μελετήσει και στη συνέχεια να εισηγηθεί στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, αν θα πρέπει να χορηγηθεί ή όχι στην ΠΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ακούγεται, ωστόσο, έντονα πως η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αναβληθεί για την Τετάρτη 2 Μαΐου, προκειμένου τότε να εξεταστούν, τόσο ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσο και αυτός της ΠΑΕ Καβάλας (η μακεδονική ομάδα έχει καταθέσει τον φάκελο στην ΕΕΑ από τις 6 Απριλίου).

Αξίζει, επίσης να τονίσουμε, πως την ίδια μέρα που θα εξεταστεί ο φάκελος θα ανακοινωθεί και η απόφαση της ΕΕΑ. Η Επιτροπή, είτε θα χορηγήσει απευθείας το πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου, είτε θα ζητήσει από την ΠΑΕ να διορθώσει τον φάκελο, όπως προαναφέραμε, εφόσον κρίνει πως κάποια δικαιολογητικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού.

Στον Ολυμπιακό Βόλου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και να πιέσουν, έτσι ώστε η ΠΑΕ να πάρει το πιστοποιητικό πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Μόλις γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα, που είναι η απόκτηση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ για αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. της ελληνικής ποδοσφαιρικής  ομοσπονδίας θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της βολιώτικης ΠΑΕ και για την κατηγορία που θα παίξει τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου ζητούν από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι διατήρησε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ (με -10 βαθμούς). Μάλιστα, αύριο Τρίτη πρόκειται να εκδικαστεί από το Τακτικό Διαιτητικό της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με την υπόθεση να έχει αναβληθεί – για διάφορους λόγους – τρεις φορές μέχρι τώρα.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα της βολιώτικης ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο και εφόσον εκδικαστεί η υπόθεση, θα φανούν και οι προθέσεις της ΕΠΟ, όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην περίπτωση που συζητηθεί η προσφυγή, η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται μετά από δέκα περίπου μέρες, καθώς πρόκειται να δοθεί προθεσμία στις δύο πλευρές για την κατάθεση υπομνημάτων.

Από τη στιγμή, πάντως, που η ΕΠΟ επιθυμεί να άρει την αδικία που υπέστη ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι και να αποκαταστήσει την ομάδα του Βόλου, μπορεί να βρει τη νομικά αποδεκτή λύση.

Τέλος, την προσεχή Πέμπτη, πρόκειται να συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν χορήγησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 πιστοποιητικό στη βολιώτικη ομάδα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το