Κατηγορίες: Τοπικά

Δύο αυτοκτονίες σημειώθηκαν χθες στη Μαγνησία

Δύο άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετώπιζαν έντονα ψυχολογικά προβλήματα, έδωσαν τέλος στη ζωή τους χθες στη Μαγνησία, μέσα σε διάστημα δύο – τριών περίπου ωρών. Γυναίκα, 44 ετών, έπεσε από τον 5ο όροφο της οικοδομής όπου διάμενε με την ηλικιωμένη μητέρα της και η οποία υπέστη σοβαρότατα σοκ από το τραγικό θάνατο της κόρης της. Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λίγο νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι, βάθους αρκετών μέτρων, 76χρονος από τους Αγίους Θεοδώρους. Ο άντρας είχε βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς φέρεται – όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας – να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Τα δύο τραγικά περιστατικά δίνουν και πάλι την ευκαιρία να έρθει στην επικαιρότητα ένα ιδιαίτερα σοβαρό κοινωνικό θέμα: Των ανθρώπων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται πολύ ανησυχητικά, που αντιμετωπίζουν χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και πολλοί επιλέγουν την αυτοκτονία, αλλά και της έξαρσης των εγκλεισμών – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και εν γένει περιόδους διακοπών- ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι μόλις προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας δόθηκαν πέντε παραγγελίες για ψυχιατρικές εξετάσεις ατόμων, μία από τις οποίες οδήγησε σε ακούσιο εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική. Τρεις ανάλογες περιπτώσεις είχε προχθές το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου συνολικά καταγράφει και τα περισσότερα περιστατικά.

Συγκλονίστηκαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, επί της οδού Θράκης 85, στη Νέα Ιωνία, περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι, όταν αντίκρισαν αιμόφυρτη και ασάλευτη μία γυναίκα στον ακάλυπτο της οικοδομής. Είχε πέσει από το κλιμακοστάσιο ανάμεσα από τον 4ο και 5ο όροφο. Κανείς δεν είδε τη γυναίκα να πέφτει στο κενό. Η 44χρονη Π. Ζ. αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και διέμενε με τη μητέρα της. Οι δύο τους σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της οικοδομής. Η 44χρονη, όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία, ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας της, ανέβηκε από τις σκάλες του κλιμακοστασίου και λίγο πριν βγει στον 5ο όροφο έπεσε στο κενό και από ύψος αρκετών μέτρων. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Στη θέα της νεκρής γυναίκας γείτονες άρχισαν να φωνάζουν. Στο άκουσμά τους βγήκε έξω και η ηλικιωμένη μητέρα της 44χρονης, η οποία αντικρίζοντας την κόρη της υπέστη σοβαρότατο σοκ. Από το ΕΚΑΒ εστάλησαν δύο ασθενοφόρα, ένα παρέλαβε την 44χρονη για το νεκροτομείο και το άλλο την ηλικιωμένη μητέρα της για το Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σοκ. Αστυνομικοί του Τμήματος Νέας Ιωνίας μετέβησαν στον τόπο της αυτοκτονίας για να συλλέξουν στοιχεία για την προανάκριση. Όπως έγινε γνωστό η 44χρονη βρισκόταν σε ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση εδώ και χρόνια και είχε νοσηλευτεί.

Βρέθηκε στο πηγάδι

Λίγη ώρα νωρίτερα και μετά από έρευνα βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι, 15-20 μέτρα μακριά από το σπίτι του, ένας 76χρονος άντρας, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι του Δήμου Αλμυρού. Τον ηλικιωμένο εντόπισαν πυροσβέστες από τα κλιμάκιο του Αλμυρού, όπου τον  ανέσυραν νεκρό από το πηγάδι. Την προανάκριση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού. Από τα όσα έγιναν γνωστά έως τώρα – στο πλαίσιο της προανάκρισης – ο 76χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η γυναίκα με την οποία συζούσε, ανησύχησε καθώς ο 76χρονος απουσίαζε αρκετές ώρες από το σπίτι και ενημέρωσε στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Περίπου στις 12 το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στο πηγάδι. Υπολογίζεται ότι έθεσε τέλος στη ζωή του χθες το πρωί. Για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του διατάχθηκε νεκροψία. Η Αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.

Ρεπορτάζ: ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Qatargate – Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή

Έκπληκτη με όσα της καταμαρτυρούσαν οι αστυνομικοί, αλλά και πανικόβλητη την ημέρα της σύλληψής, στις…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα» – Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής της Αράχωβας

Να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν όσοι τυχόν είδαν ή άκουσαν κάτι σχετικά…

4 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών

«Δεν εκλέχθηκα στην θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προυπηρεσία, αλλά για…

4 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις φοροδιαφυγής για τον δημοσιογράφο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής…

4 Δεκεμβρίου 2023

Don Leon: «Ήταν μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» – Τι έλεγε το 2021 όταν έκανε τα ίδια

«Μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» , «το έκανα για να βοηθήσω την…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στο «φως» νέες υποθέσεις μαθητριών που είδαν να διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, που μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούν τα ρούχα…

4 Δεκεμβρίου 2023