Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Δροσίζει από σήμερα μέχρι και Δεκαπενταύγουστο στη Μαγνησία

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που για μία περίπου εβδομάδα δεν θα ξεπερνά τους 30-31 βαθμούς

 

Πέφτει από σήμερα η θερμοκρασία και δροσίζει στο Βόλο. Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος, Θεοφάνης Τακούδης, θα διατηρηθούν μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο. Άλλωστε, έως τότε μπορεί να γίνει με ασφάλεια πρόβλεψη. Για σήμερα και το Σαββατοκύριακο προβλέπονται νεφώσεις και βροχές, κυρίως στις ορεινές περιοχές του Νομού, αλλά και σε πεδινές στα βόρεια, δηλαδή στον Αλμυρό και το Βελεστίνο.

Χθες, πάντως, στο Βόλο, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Θεσσαλία, σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία, 36 βαθμοί. Στους άλλους θεσσαλικούς Νομούς η θερμοκρασία ήταν στους 33 περίπου βαθμούς. Υψηλό όμως ήταν και το ποσοστό υγρασίας στη Μαγνησία. Το μεσημέρι έφτασε στο 48%.

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που για μία περίπου εβδομάδα δεν θα ξεπερνά τους 30-31 βαθμούς. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά πέντε περίπου βαθμούς. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μπορεί να σημειωθεί βροχή. Το Σαββατοκύριακο δεν θα βρέξει, όμως θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο ή τρεις βαθμούς.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, έως και το Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι καλός, αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Τακούδης σημείωσε πως το φετινό καλοκαίρι είναι το πλέον άνυδρο. Για διάστημα δύο περίπου μηνών δεν έβρεξε, ενώ δεν προβλέπεται βροχή και τον Αύγουστο. Ο θερμότερος μήνας ήταν ο Ιούλιος και το χαρακτηριστικότερο είναι πως η ζέστη ήταν παρατεταμένη. Η Μαγνησία είχε τα υψηλότερα ποσοστά υγρασίας γι’ αυτό και η αίσθηση της ζέστης ήταν εντονότερη. Όπως σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Τακούδης, όταν στη Λάρισα η θερμοκρασία ήταν 41 βαθμοί το ποσοστό υγρασίας ήταν 17%. Την ίδια ώρα στο Βόλο η θερμοκρασία ήταν 36 βαθμοί, αλλά το ποσοστό υγρασίας 48%.

Η μεταβολή του καιρού, με υποχώρηση του καύσωνα, έρχεται σταδιακά σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλία για σήμερα έχει ως εξής: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πιθανώς τη Βόρεια Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023