Πολιτική

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό

  Για στρατηγική εμφυλιοπολεμικού διχασμού κατηγορεί τον Αντ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για στρατηγική εμφυλιοπολεμικού διχασμού κατηγορεί τον Αντ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την του ομιλία στη «Διεθνή Διάσκεψη Νέων έναντι στη βία των άκρων», την Τετάρτη, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα τονίζει ότι «η στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού δεν καταδεικνύει απλώς τη διολίσθηση της κυβέρνησης και της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις, αλλά υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, και ως τέτοια πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται επίσης και τη στάση του Γραμματέα της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη στη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για να υπογραμμίσει ότι «την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επαναφέρει τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο Γραμματέας του κόμματός του καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη».

Εν τω μεταξύ στο Λονδίνο θα βρίσκεται την Πέμπτη (σήμερα) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με θέμα «Ο τρόπος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, με κινήματα και σωματεία συνδικάτων, ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

-Πέμπτη 18:30-20:00: Ομιλία του Αλ.Τσίπρα στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE υπό τον τίτλο ‘Greece’s way out of the crisis’

-Παρασκευή 16:30: Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών  και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης του Labour Party στη Βουλή

-18:30-20:00: Ομιλία του Αλ.Τσίπρα σε εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου

-Σάββατο 10:00: Συνάντηση με την κίνηση Coalition of Resistance, την πρωτοβουλία Greek Solidarity Campaign και Σωματείο συνδικάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το