Photo Gallery, Πολιτική

Δικαιοσύνη – απασχόληση – ανάπτυξη στο «τραπέζι»

Τρεις συσκέψεις σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Αποτίμηση ζημιών στον απόηχο των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (σήμερα) στη Βουλή τρεις συσκέψεις.

Η πρώτη στις 12.00 το μεσημέρι για θέματα δικαιοσύνης, η δεύτερη στις 14.00 για θέματα απασχόλησης και η τρίτη στις 16.30 για θέματα ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ ευθύνες στην Πολιτεία, αλλά και την Αστυνομία επιρρίπτει ο Γιώργος Καμίνης σχετικά με τις πρωτοφανείς καταστροφές που σημειώθηκαν στην Αθήνα -ενώ ο αντιδήμαρχος Ανδρ.Βαρελάς αναφέρει πως μόνο για τις ζημιές στη δημοτική περιουσία, το κόστος φτάνει τα 800.000 ευρώ.

«Η βεντέτα αστυνομικών και πολιτών όχι μόνο δεν προάγει τη δημόσια τάξη ή την κοινωνία, αλλά κάθε φορά έχει ένα σταθερό θύμα και αυτό είναι η Αθήνα» τονίζει και ζητά από την Πολιτεία να αναλάβει το κόστος των επισκευών, σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα στραφεί κατά των υπαιτίων.

«Όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος και στο κέντρο της Αθήνας δεν τιμούν κανέναν.

» Ως δήμαρχος Αθηναίων ζητώ από την Πολιτεία να αναθεωρήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις και να επιδείξει μεγαλύτερο επαγγελματισμό επικεντρώνοντας την παρέμβασή της στην εκτόνωση προπάντων και όχι στην κλιμάκωση της έντασης, στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας» υπογράμμισε ο Γ.Καμίνης.

Αναφορικά με τις ζημιές τόνισε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους.

«Η Πολιτεία πρέπει και εδώ να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά να επωμιστούν το κόστος οι υπαίτιοι – ζητώντας να αναγνωριστεί η αστική ευθύνη του Δημοσίου και παρεμβαίνοντας ως πολιτική αγωγή σε ενδεχόμενες δίκες όσων, ένστολων και μη, πρωτοστάτησαν στις βίαιες συγκρούσεις.»

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρ.Βαρελάς, οι ζημιές μόνο στον αστικό εξοπλισμό του Δήμου (κυρίως κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κλπ) υπολογίζονται στα 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια ενώ τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολλημένα μάρμαρα και πέτρες μαζεύτηκαν από τα συνεργεί

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το