Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου

Εγκρίθηκε η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και η ομάδα επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η πρώτη μεγάλη μάχη για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κερδήθηκε χθες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά από δέκα μήνες το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και των φιλάθλων της ομάδας. Η ΕΕΑ, η οποία συνεδρίασε εμβόλιμα χθες, ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και η ΕΠΟ, πλέον, καλείται να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστη η ομάδα του Βόλου τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ΕΕΑ με πολιτική απόφαση δεν είχε χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό.

Το πρώτο – και μεγαλύτερο – εμπόδιο για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεπεράστηκε. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

προχώρησε χθες στην πιστοποίηση, πως στη νέα μετοχική σύνθεση του Ολυμπιακού Βόλου δεν συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που είναι παρένθετα ή σχετίζονται με τον Αχιλλέα Μπέο, εγκρίνοντας το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου.

Αντίστοιχα, το ίδιο έκανε και για την Καβάλα, η οποία και αυτή πήρε έγκριση από την ΕΕΑ, όσον αφορά τη μετοχική της σύνθεση.

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ξεκίνησε στη 1.15 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 3.10 μ.μ . Ο έλεγχος του μετοχολογίου, τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας ήταν εξονυχιστικός και στην κυριολεξία τα μέλη της ΕΕΑ έκαναν «φύλλο και φτερό» τη μετοχική σύνθεση των δύο ΠΑΕ.

Για να μην μπορεί κανείς να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής, τα μέλη εξέτασαν προσεκτικά όλα τα δικαιολογητικά που έχουν σχέση με το μετοχολόγιο, αλλά και με τη μεταβίβαση των μετοχών.

Παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά τον έλεγχο των στοιχείων (για τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη που κατέχει το 58,11% των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου, είχε λήξει η φορολογική ενημερότητα, είχε παλιό ποινικό μητρώο, ενώ του ζητήθηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία για τα εισοδήματα των δύο τελευταίων φορολογικών του δηλώσεων), αυτά ξεπεράστηκαν επί τόπου και δόθηκαν οι σχετικές άδειες.

Τελικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επικύρωσε την αγορά μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από τους νέους μετόχους τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή (σημ. χθεσινή), έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε: την μεταβίβαση του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλας στους: Γιώργο Τσοκταρίδη 48%, στο ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο Καβάλας  47% και στον Χαράλαμπο Κουφατζή 7%.».

Η «μάχη» μεταφέρεται στην ΕΠΟ

Επόμενο βήμα για τις δύο ομάδες, είναι η επανατοποθέτησή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό θα το πράξει η ΕΠΟ σε συνεργασία με τις δύο λίγκες, στην επόμενή της συνεδρίαση. Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα κληθεί να αποφασίσει για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο αγώνας της διοίκησης της ΠΑΕ στρέφεται αποκλειστικά στο να παίξει η ομάδα και πάλι στη Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία όπου αγωνιζόταν πριν την άδικη απόφαση της ΕΕΑ τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει νέα μεγάλη μάχη στην ΕΠΟ για να πετύχει τον στόχο του και στην προσπάθεια αυτή η ομάδα του Βόλου χρειάζεται τη στήριξη όλων των φορέων της Μαγνησίας. Το προσεχές διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο για το μέλλον της ομάδας. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ εκτός από την ΕΠΟ θα πρέπει να απευθυνθούν και στη Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που θα χρειαστεί και η συναίνεση του συνεταιρισμού για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε, πως από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώσει την επιστροφή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα πάψει και η εκκαθάριση, τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακολούθως, οι δύο ΠΑΕ θα πάνε ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις θα είναι ανάλογα της κατηγορίας που θα τοποθετηθούν.

Κ. Καρτάλης: Το πρώτο στέρεο βήμα για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Β.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστας Καρτάλης, με δήλωσή του τονίζει πως μετά τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ανοίγει ο δρόμος του Ολυμπιακού Βόλου για την αθλητική του δικαίωση, καθώς έγινε το πρώτο στέρεο βήμα:

«Είναι θετικό ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών. Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες του συλλόγου και ανοίγει ο δρόμος για το τελικό στάδιο της προσπάθειας για την αθλητική δικαίωση του συλλόγου. Όλο αυτό το διάστημα συνεργαστήκαμε στενά, και προπαντός αθόρυβα, με το σύλλογο ώστε να διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο για τον επανέλεγχο του φακέλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή για τη διαδικασία «αναβίωσης» της ΠΑΕ, για να αντικρουστεί προς το Υπ. Ανάπτυξης ότι η εταιρεία δεν έχει τεθεί σε εκκαθάριση, για να εξετασθεί ο φάκελος στην ΕΕΑ, τόσο στη συνεδρίαση της 29ης Μαΐου, όσο και στην ειδική συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου. Είναι προφανές ότι χρειάζονται όλες οι δυνάμεις όλων των φορέων για την τελική διεκδίκηση προς την ΕΠΟ. Οι δικές μου δυνάμεις είναι και πάλι διαθέσιμες. Είναι προφανές επίσης ότι οι όποιες δυνάμεις μου είναι διαθέσιμες για κάθε αθλητικό σύλλογο αναπτύσσει δραστηριότητες στη Μαγνησία», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Καρτάλης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το