Photo Gallery, Πολιτική

Διαμάχη για την εφεδρεία

Για μεθοδεύσεις μαζικών απολύσεων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

 

Ρέππας: Η ΝΔ να πάψει να φέρεται σαν πολιτικός ανεμόμυλος

Για μεθοδεύσεις που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία προκειμένου να καλυφθεί η διόγκωση του κράτους λόγω των «παράνομων προσλήψεων» της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

 

Όπως υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, η προηγούμενη κυβέρνηση «παραβιάζοντας τους νόμους που η ίδια ψήφισε», προχώρησε τόσο το 2010, όσο και το 2011, «σε χιλιάδες παράνομες προσλήψεις, που συνέβαλαν στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού».

 

Για να καλύψει τη διόγκωση του σπάταλου δημόσιου τομέα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε σχέδιο μαζικών απολύσεων «με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας».

 

«Σήμερα, ως αποτέλεσμα των παράνομων εκείνων προσλήψεων, που εξακολουθούν να προστατεύονται μέσα από άδικες μεθοδεύσεις, χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την απόγνωση», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή, κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου «παραλύουν και παραδίδονται στο απόλυτο χάος».

 

«Είναι η πιο ανήθικη, άδικη και ουσιαστικά παράνομη μεθόδευση των δύο τελευταίων χρόνων. Μεθόδευση για την οποία είναι υπόλογοι όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξάλλου ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Συμπλήρωσε ότι η ΝΔ μένει στο ότι «θεωρούμε την 19η Φεβρουαρίου ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανέφερε ακόμη ότι «η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς, ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία. Έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σάς θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών».

 

Επίσης, σημείωσε ότι η ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι άμεση και επιτακτική, ενώ υποστήριξε ότι και το ΔΝΤ αποδέχθηκε τροποποιήσεις με βάση την απάντηση για την επιστολή Σαμαρά.

 

Ανέφερε πως για να υπάρξουν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, θα πρέπει «η πολιτική που θα εφαρμόσουμε να είναι μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τη μηχανή και θα παράγει πλούτο».

 

Επανέλαβε ότι η αποκατάσταση των αδικιών για τους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ «θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά στην πραγματική οικονομία».

 

Τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, εφόσον τον επιλέξει ο λαός, να έχει μια ισχυρή εντολή για να μπορέσει να διαπραγματευτεί την αλλαγή πολιτικής. Ένα πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και δύο χρόνια και ο τόπος το έχει πληρώσει ακριβά».

 

 

Απάντηση Ρέππα

 

«Η Ν.Δ., που μεθόδευσε την περίφημη γαλάζια συνέντευξη, καλό είναι να πάψει να φέρεται σαν πολιτικός ανεμόμυλος, άλλοτε σαν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση κι άλλοτε σαν αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως απάντηση στις αιτιάσεις της ΝΔ για το ζήτημα της εφεδρείας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

«Η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προέβλεπε να συνεχίσουν να πληρώνονται δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι για αρκετάχρόνια, χωρίς να προσέρχονται καν στην υπηρεσία, αλλά παραμένοντας σπίτι τους!

 

Η θέσπιση αντικειμενικού κριτηρίου που συνδυάζει την ηλικία αφενός και την εγγύτητα στη σύνταξη αφετέρου, ήταν η μόνη ορθή επιλογή για να αποκλειστεί η παραμικρή υποψία κομματισμού και πελατειακής διαχείρισης του κράτους, δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα του μέτρου.

 

Διαδικασίες αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων που τώρα προωθούμε, αν είχαν θεσπιστεί και εφαρμοστεί εδώ και χρόνια θα είχαμε αποφύγει τέτοιες οριζόντιες προσεγγίσεις, που εξ αντικειμένου δεν είναι απόλυτα δίκαιες.

 

Όσο για τα περί δήθεν προσλήψεων τα δύο τελευταία έτη, έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση με αναλυτικά στοιχεία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στα οποία και παραπέμπουμε.

 

Η Ν.Δ., που μεθόδευσε την περίφημη γαλάζια συνέντευξη, καλό είναι να πάψει να φέρεται σαν πολιτικός ανεμόμυλος, άλλοτε σαν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση κι άλλοτε σαν αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.  Είναι κυβερνητικός εταίρος.»

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το