Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ:Μείωση των πηγαίων νερών κατά 15%

0DEYAMB

Την ίδια ώρα που τα πηγαία νερά του ενιαίου Δήμου μένουν αναξιοποίητα, «σήμα κινδύνου» εξέπεμψε χθες η ΔΕΥΑΜΒ για τη μείωση των πηγαίων νερών, σε ποσοστό 15%. Τα νερά λιγοστεύουν, η ποιότητα υποχωρεί.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, το θέμα τέθηκε από το νέο διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σ. Τζίνη, που δήλωσε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι… δύσκολο.

Όπως τόνισε, η φετινή υδροληψία από τις πηγές του βουνού είναι αισθητά μικρότερη σε σύγκριση με πέρυσι. Η μείωση είναι της τάξεως του 15%, καθώς πέρυσι η απόδοση των πηγών κατά το μήνα Μάιο ήταν 1.000.000 κυβικά, ενώ φέτος το ίδιο διάστημα, όπως σημείωσε, ήταν 850.000 κυβικά μέτρα.

Αναλυτικά στοιχεία για το μίγμα του πόσιμου νερού που πίνουμε, για την απόδοση των πηγών του βουνού αναμένεται να δοθούν από την Επιχείρηση μέσα στις επόμενες μέρες. Παραμένει άγνωστο ωστόσο, εφόσον συνεχιστεί να βαίνει μειούμενη η απόδοση των πηγών, θα ληφθούν από τη ΔΕΥΑΜΒ προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης, μέτρα που ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια, όχι όμως τα δύο τελευταία.

Το θέμα της απόδοσης των πηγών συζητήθηκε κατά την εξέταση αιτημάτων καταναλωτών, όπου ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο διακανονισμό οφειλών του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, με τη διεύθυνση του σχολείου να αιτείται τη μείωση του λογαριασμού του νερού που είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν υπερβολικές καταναλώσεις, κάτι που αποδίδεται στην πλημμελή επιτήρηση των σχολικών μονάδων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος κατά τους θερινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, σημείωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, για το θέμα, με το δήμαρχο Βόλου και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πάνο Σκοτινιώτη να εκφράζει τον προβληματισμό του και να προτείνει όπως οι υπηρεσίες εξετάσουν τη δυνατότητα οι κοινόχρηστες βρύσες των σχολείων να κλείνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά.

Οι καταναλώσεις, είπε ο δήμαρχος Βόλου, είναι μεγαλύτερες ακόμη και από τις περιόδους που γίνονται κανονικά τα μαθήματα και στους χώρους του σχολείου βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές/τριες. Να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση του παραπάνω μέτρου παρότρυνε από την πλευρά του το δήμαρχο και τη διοίκηση της Επιχείρησης, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Νίκου, που συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Θα ήταν εγκληματικό είπε, κάτι τέτοιο γιατί στα προαύλια των σχολείων τους καλοκαιρινούς μήνες παίζουν παιδιά.

Τελικά δεν ελήφθη απόφαση, με το πρόβλημα ωστόσο να παραμένει, ενώ αποδείχτηκε ότι τα σχολεία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι «ξέφραγα αμπέλια».

 

Ζητεί άμεση επιστροφή 5 περίπου εκ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ

 Στην άμεση επιστροφή ποσού 5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ για έργο που δεν εκτελέστηκε και το οποίο αφορά παρέμβαση στη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, επιμένει η ΔΕΥΑΜΒ. Σε χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ΔΕΥΑΜΒ να πληρώσει μια εταιρεία για έργο που δεν εκτέλεσε, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο ποσό από την Επιχείρηση διεκδικεί και η ΕΡΓΗΛ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ απέρριψε ομόφωνα τις ενστάσεις της εταιρείας ΕΡΓΗΛ για το έργο «Ύδρευση Βόλου – Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης».

Στην εισήγησή του ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Τζίνης ανέφερε ότι στις 4 Ιουνίου, η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε εμπρόθεσμη ένσταση για τους αρνητικούς λογαριασμούς, που συντάχθηκαν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το