Αθλητισμός

Δίκιο σε Ολυμπιακό Β. και Καβάλα από Πιλάβιο

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε χθες στο θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, δεσμεύτηκε ενώπιον των προέδρων των Ενώσεων ότι οι φάκελοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα εξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε εμβόλιμη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια η ΕΠΟ θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα κατατάξει τις δύο ομάδες.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Κάτι φαίνεται πως ήξερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και το κρατούσε κρυφό, καθώς στη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για το αν ο Πιλάβιος θα φέρει το θέμα του Ολυμπιακού στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ απάντησε: «Κάτι άλλο έχει δεσμευτεί ο κ. Πιλάβιος, το οποίο δεν μπορώ να το πω».

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς φαίνεται να ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εφόσον εγκριθεί το μετοχολόγιο από την ΕΕΑ, η ΕΠΟ θα πάρει απόφαση για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της ομάδας του Βόλου.

Προχθές το βράδυ υπήρξε συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, όπου και συζήτησαν το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, με τον τελευταίο να ζητεί από τον κ. Πιλάβιο να πιέσει και αυτός την ΕΕΑ να εξετάσει άμεσα τον φάκελο της ΠΑΕ και άμεσα η Ομοσπονδία να αποφασίσει την επιστροφή της ομάδας του Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιλάβιος: Έχουν δίκιο

Ολυμπιακός και Καβάλα

Χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ δεσμεύτηκε για αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και την επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έδωσε δίκιο στις δύο ομάδες και υποσχέθηκε πως θα βρεθεί λύση «νόμιμη ή έστω νομότυπη».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πιλάβιος τόνισε για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας: «Δεν θα αναφερθώ στο ιστορικό της υπόθεσης, διότι δεν τιμά τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάνατε αγωγές, πήγατε στο CAS, αλλά χάσατε σε όλα τα δικαστήρια. Εγώ τους γύρισα και τα έξοδα πίσω. Δεν πήρα ούτε αυτά που πλήρωσα. Έγιναν τεράστια λάθη από όλους μας – και εμάς και εσάς. Πιστεύω όμως, πως αυτό πρέπει να αποκατασταθεί. Να γίνει μια εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Εγώ είμαι μαζί τους. Το πιστεύω κι έχουν δίκιο. Μόλις μας έρθει πως το μετοχολόγιο των δύο ομάδων και είναι εντάξει, θα βρούμε λύση νόμιμη ή έστω νομότυπη. Πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση και αυτό θα γίνει όσο περνάει από το χέρι μου».

Ο κ. Πιλάβιος είχε επικοινωνία με τον ΓΓΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή και οι φάκελοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα εξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου σε εμβόλιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η ΕΕΑ.

Μπατζιάκας:

Τολμήστε κ. Πιλάβιε
Νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ είχε μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ. Ζήτησε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο να τολμήσει και να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στο κομμάτι της ομιλίας του για τον Ολυμπιακό Βόλου ο κ. Μπατζιάκας έκανε μια

σύντομη αναδρομή στην υπόθεση, τονίζοντας πως η ΕΠΟ δεν τήρησε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, μιας κρατικής Επιτροπής της ΓΓΑ. Τη στιγμή που η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχε επιβάλει ποινή -10 βαθμούς από τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της περιόδου 2011-12, διατηρώντας τον στη Σούπερ Λιγκ.

«Η σύσταση αυτής της Επιτροπής έγινε μόλις επτά μέρες πριν εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, με σκοπό να μην δώσει αδειοδότηση στην ομάδα. Τα μέλη της ΕΕΑ, παρουσιάστηκαν άλλοι με βερμούδες και άλλοι έξυναν τα νύχια τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η ίδια Επιτροπή είχε ρωτηθεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δύο φορές, με επίσημα έγγραφα πριν την εξέταση του φακέλου, να απαντήσει αν ο φάκελος παρουσιάζει ελλείψεις, χωρίς η ΠΑΕ να πάρει απάντηση. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν μια ομάδα που την θαύμαζαν όλοι για το ποδόσφαιρο που έπαιζε, είχε αποκτήσει φίλους και εκτός Βόλου, ενώ έδωσε βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις επιτυχίες της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ στο Βόλο, στο γεμάτο Πανθεσσαλικό, οι Βολιώτες φίλαθλοι έκλαιγαν, γνωρίζοντας πως δεν θα ξαναδούν αυτή την ομάδα να αγωνίζεται. Γιατί κάποιοι φρόντισαν αυτή την ομάδα μοντέλο να την ρίξουν στα τάρταρα»

Απευθυνόμενος στον κ. Πιλάβιο ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, τόνισε: «Τολμήστε κ. Πιλάβιε. Δεσμευτείτε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα κριθεί από την δικαιοσύνη. Όλοι αυτοί οι …διεφθαρμένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Άρης θα έπρεπε να ονομάζεται Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης.

Δεν μπορούμε κ. Πιλάβιε να σας προσκαλέσουμε στο Βόλο γιατί δεν μπορούμε να σας προφυλάξουμε, καθώς είστε ανεπιθύμητος.

Πεντακόσια άτομα απ’ όλους τους οργανωμένους συνδέσμους του Ολυμπιακού Βόλου ήρθαν προχθές στα γραφεία της ΕΠΣΘ – στην αίθουσα συνεδριάσεων – και απαίτησαν να καταψηφίσω τον διοικητικό απολογισμό, απειλώντας τόσο εμένα, όσο και την οικογένειά μου. Ψηφίζω, λοιπόν, όχι, σεβόμενος τον εαυτό μου, τον Βόλο και την ομάδα της πόλης».

*Με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δεσμεύεται για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και απαιτεί άμεσα ξεκάθαρη θέση από την ΕΠΟ για επαναφορά της ομάδας στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει, αυτή της Σούπερ Λιγκ.

*Ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με δήλωσή του υποστήριξε, πως κάθε αρμόδιος από την ΕΕΑ και την ΕΠΟ πρέπει να πάρει προσωπική θέση στο θέμα του Ολυμπιακού και να δοθεί άμεσα λύση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το