Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Καταγγελίες για «προσλήψεις από το παράθυρο»

Πριν τελειώσει η διαδικασία και η αγωνία 134 υποψηφίων για 14 θέσεις

 

 

 

Διαψεύδει η Δήμαρχος και τις αποδίδει σε «δολοπλοκίες»

 

Αναστάτωση επικρατεί αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου λόγω καταγγελιών ότι αν και δεν ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου στο Δήμο, εμφανίστηκαν ήδη κάποια άτομα να απασχολούνται για τα οποία διατυπώνονται υπόνοιες πως «μπαίνουν από το παράθυρο» από τη Δημοτική Αρχή. Ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, που έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο Δήμο και περιμένουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία και κάθονται «σε αναμμένα κάρβουνα» καθώς υποψιάζονται ότι ήδη έχουν γίνει προσλήψεις ατόμων εκτός διαδικασίας.

Η προκήρυξη αφορούσε 14 προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Αιτήσεις κατέθεσαν 134 άτομα. Όλοι κάτοικοι Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι περισσότεροι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, ηλικίας 18 έως 65 ετών.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Η Δήμαρχος διαψεύδει τις καταγγελίες, αν και δεν βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Δήμο, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Παπαρούνας αναφέρει πως αναμένεται η υπογραφή της απόφασης και ανάρτησής της στο Δημαρχείο για ενημέρωση των ενδιαφερομένων, αλλά και κατάθεση ενστάσεων. Σημειώνει ότι και ο ίδιος έγινε δέκτης αυτών των καταγγελιών, σπεύδει όμως να προσθέσει πως δεν γνωρίζει τίποτε ουσιαστικό. Δέκτες καταγγελιών για «προσλήψεις από το παράθυρο» έγιναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο κ. Δημ. Νασίκας, από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο οποίος βρίσκεται επίσης σε διακοπές, ανέφερε πως μέλη του συνδυασμού του, του μετέφεραν το κλίμα ανησυχίας και αναστάτωσης λόγω των καταγγελιών και επιχειρεί να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γιάννης Κορώνας αναφέρει πως υπάρχει ένα θολό τοπίο στο Δήμο γύρω από τους εργαζόμενους με συμβάσεις, προσθέτοντας ότι για κάποιους εργαζόμενους έληξαν οι συμβάσεις (διμήνου) ωστόσο εξακολουθούν να εργάζονται.

Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου αντέδρασε χθες όταν της τέθηκε το θέμα και δήλωσε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μέχρι σήμερα. Αυτά είναι κατασκευάσματα κάποιων που έχουν εθιστεί σε ίντριγκες και δολοπλοκίες. Ενοχλούνται από το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα και παρά τις δυσκολίες του «Καλλικράτη» αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα θέματα της καθημερινότητας και βελτιώσαμε την κατάσταση στο Δήμο, με τη συνδρομή και τη μεγάλη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου».

Η προκήρυξη για την πρόσληψη 14 υπαλλήλων – 11 στην καθαριότητα, δύο οδηγούς απορριμματοφόρων και έναν χειριστή γκρέιντερ – δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα (13 Ιουλίου) στον Τύπο, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ο κ. Χρήστος Παπαρούνας. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ο προϊστάμενος του Δήμου κ. Πολύζος και δύο ακόμη υπάλληλοι. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατέθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Παπαρούνας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος. Με τη λήξη της προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έπιασε δουλειά η επιτροπή. Η αξιολόγηση των αιτήσεων – με μοριοδότηση – ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Όπως αναφέρει ο κ. Παπαρούνας συνολικά κατατέθηκαν 114 αιτήσεις για την καθαριότητα, 17 για οδηγούς απορριμματοφόρων και τρεις για γκρέιντερ. Ο κ. Παπαρούνας σημείωσε χαρακτηριστικά πως η εξέταση των δικαιολογητικών έγινε με μεγάλη προσοχή για να μην υπάρξει αδικία. Πρόσθεσε πως υπήρξαν και επτά ισοβαθμίες και η επιτροπή προχώρησε σε κλήρωση, όπως προβλέπει ο Νόμος. Η κλήρωση έγινε την περασμένη Πέμπτη, οπότε και στην ουσία ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Το πρακτικό υπογράφηκε από τα μέλη της επιτροπής και ο φάκελος προωθήθηκε στην Υπηρεσία, προκειμένου να καθαρογραφεί η απόφαση και τα ονόματα, να κοινοποιηθεί στη Δήμαρχο και να αναρτηθεί στο Δημαρχείο προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Το ζήτημα βρίσκεται σε διαδικασία καθαρογραφής, υπογραφής από τη Δήμαρχο και ανάρτησης. Μετά το 10ημερο των ενστάσεων που αναφέρει ο Νόμος και την εξέτασή τους η τελική λίστα θα σταλεί στον ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Τότε θα θεωρηθεί πως η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και μπορεί να γίνει κανονική πρόσληψη εργαζομένου. Ο κ. Παπαρούνας τόνισε πως «ο ίδιος δεν γνωρίζει αν κάποιοι εργάζονται στο Δήμο χωρίς να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες». Επέμεινε όμως στη θέση ότι η διαδικασία έγινε προσεκτικά για να μην αδικηθεί κανείς.

Η «Θ» δέχθηκε χθες καταγγελίες για απασχόληση στο Δήμο ατόμων χωρίς να έχει τελειώσει η διαδικασία πρόσληψης και όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία την τελική κρίση, είναι πολύτεκνοι και βρίσκονται χωρίς εισόδημα. Όπως σημειώθηκε μάλιστα, ρωτήθηκαν άτομα που εμφανίζονται να απασχολούνται στο Δήμο και απάντησαν πως «το κάνουν εθελοντικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το